İyi de; Emine Hanım'ın ricacı olduğu o arazi SİT!

Emine Erdoğan'ın, eski Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan "şu işi çözün" diye ricacı olduğu arazi, SİT alanı... Bayraktar'ın, "adama işkence çektirmişler, canına tak etmiş!" sözleriyle savunduğu anlayış hoş görülecekse, SİT alanlarının tamamı imara açılsın!
ÖZEL | KARŞI GAZETE

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar itiraf etti,  "İmar planı değişikliği için Emine Erdoğan'dan ricacı oluyorlar" dedi. Bakan Bayraktar, bu durumu normal karşıladığını, vatandaşın bürokratik engelleri aşmakta zorlandığı için araya birilerini soktuğunu öne sürse de gerçek öyle değil...

CHP MİLLETVEKİLİ, O ARAZİYİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bakan Bayraktar'ın sözünü ettiği arazi hakkında araştırma yapan Karşı Gazete, bölgeyle ilgili imar planı değişikliklerinin CHP İstanbul Milletvekili, Meclis Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyesi Haluk Eyidoğan  tarafından gündeme taşındığını ortaya çıkardı. 

BAKAN O ARAZİ İÇİN NE DEDİ?

Erdoğan Bayraktar, İstanbul Sarıyer'de bulunan ve  Kuzey Ormanları'nı barındıran Gümüşdere ve Kısırkaya bölgesinde arazi sahibi olan İşadamı Mehmet Akif Günaçar'ın imar talebini, şu sözlerle savunmuştu...

"Kısırkaya imara açılmış. Etrafında her tarafta var. Buna imar vermemişiz. SİT Komisyonu'nda bekliyor. Hakikaten iflas ediyordur. İşini yapamayınca adam ne yapar? Ama kesinlikle tavassut da yok. Torpil de yok. Adamın olacak işi olmayınca ne yapsın? SİT alanında komisyona giriyor. Bir türlü çıkartmıyorlar. Sarıyer Gümüşdere Kısırkaya bölgesinde çıkmıyordu. Çıkmayınca adama gına gelmiş"

O ARAZİ ASLINDA SİT VE KORUMA ALANI

CHP'li Haluk Eyidoğan ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na birkaç gün önce verdiği soru önergesinde, söz konusu arazinin SİT ve koruma alanı olduğunu vurgulamış, bir bölümü özelleştirilen arazi hakkında önemli sorulara yanıt istemişti. 

EYİDOĞAN KARŞI GAZETE'YE KONUŞTU

KARŞI GAZETE'nin ulaştığı CHP'li Haluk Eyidoğan, Gümüşdere'deki arazinin bir bölümünün 1923 yılından bu yana, köylüler tarafından ecrimisil yöntemiyle kiralanarak, sera alanı olarak kullanıldığını, ayrıca kuzeyde deniz kenarında yer alan kısımlarının ‘Günübirlik Turizm Alanı, Park ve Dinlenme Alanları, Açık Otopark Alanı, Rekreasyon Alanı, Korunacak Kumsal ve Kumullu Alanlar’, güneyde küçük bir kısmının ise ‘Dere Koruma Alanı’ olarak plan yapıldığını anlattı. 

"SİT OLDUĞUNU BİLE BİLE NİYE ALDIN?" DİYE SORMAZLAR MI ADAMA!"

Bayraktar'ın açıklamalarının olayı masumlaştırmaya çalıştığını ancak durumun göründüğü gibi olmadığını savunan Eyidoğan, "Bu öyle basit bir bürokrasi problemi değil, iş adamı niye bile bile SİT alanını almış?" diye sordu.

Eyidoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Gümüşdere'de Hazine arazisi var. SİT arazisi olan bir bölüm var. Adam doğal SİT alanını almış, diyor ki; 'imara açtıracağım ama bürokratik engeller var!'. "Niye bile bile gidip SİT alanı aldın?' diye sormazlar mı adama! SİT alanı alacağım, sonra gidip 'imara açın' diyeceğim... Herkes bilir, SİT alanlarının imara açık olmadığını... Urla'da da aynı şeyi yaptılar... Arkeolojik SİT alanında iş yapmaya soyunuyorlar, sonra 'bilim adamlarından SİT alanı olmadığına dair rapor alın' diye kafa karıştırıyorlar... Erdoğan Bayraktar, ortada sadece büroktik bir problem gibi sunuyor halka olayı ama aslında işin aslı öyle değil. Ben SİT alanını niye imara açtırayım? SİT alanı kalmaz o zaman ortada... Tabii ki bürokratik engel olacak!" 

"ORTADA SİSTEMATİK BİR BAKIŞ AÇISI PROBLEMİ VAR"

Bakan Erdoğan'ın söz ettiği kurulların görevinin adının zaten 'koruma kurulu' olduğunu söyleyen Eyidoğan; "Kurullar ne yapacaktı? Adı zaten  'Koruma Kurulu'.  Doğal olarak tarihi SİT'leri, doğal SİT'leri koruyacak. O zaman bu tür arazilerin sahibi olan adam canından mı bezmiş oluyor?  Burada sistematik bir bakış açısı hatası var! SİT alanı müşterisi olan adam sonra gidip 'batıyorum, ekmeğimden oluyorum' diyemez...


Burcu Oral Evren | KARŞIGAZETE.COM





    :

    :

    :

    :

    "İyi de; Emine Hanım'ın ricacı olduğu o arazi SİT!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ