LİMAK ve Bakanlığın söylediği her şey yalan!

Siirt'te baraj kapaklarının aniden açılması sonucu yaşananların faturası, "orada olmasalardı" denilerek, ölenlere kesildi. Ancak ortaya bir skandal çıktı. Meğer sesi duyulmayan siren, olay yerine 100 metere değil 3,5 km. uzaklıktaymış.
KARŞI GAZETE | ANKARA


Anlık ihale sistemi, sorunun kaynağı...

Devlet eliyle yapılması gereken işler, özel sektöre yapılıyor...

Siyaset/ sermaye ilişkisi, insan hayatını hiçe sayıyor...

TEİAŞ, bilgisayar üzerinden açtığı günlük ihaleler ile belirlediği fiyattan elektrik almayı taahhüt ediyor.

İlgili tüm firmalar (HES) teklif veriyor ve derhal  baraj kapakları açılıp, en kısa sürede üretime geçilmeye çalışılıyor. 

O andan itibaren gözü paradan başka hiçbir şey görmeyen üretici firma, iki saat içinde en çok üretimi yapmak amacıyla, alması gereken önlemler için zaman kaybetmiyor! 

Bölgedeki insanların boşaltılması için vakit harcamak da dahil...

VEKİLLERİN ORTAYA ÇIKARDIĞI  GERÇEK: ”SİREN YOK!"

Özgür Özel- CHP Manisa Milletvekili: "BAKANLIĞIN VERDİĞİ BİLGİ YANLIŞ"

"Bakanlık, siren çaldığı bilgisini gazetelere özellikle servis etmiş. Doğru değil... LİMAK, AKP ile yükselen, en son dünyanın en büyük havaalanı ile gündeme gelen Nihat Özdemir'in şirketi. Özdemir'in de ayrıca Siirt Sanayi ve Ticaret Odası'na kayıtlı olduğunu öğrendik. Daha önceden çok sayıda iş cinayeti davası açılmış haklarında... Ancak genelde sonuç alınamamış.  Sorunları daha çok 'kan parası' ya da bölgesel arabuluculuk yöntemi ile çözmüşler. 

AFAD'IN YAKITI VE FENERİ BİLE YOKMUŞ!

Olaya müdahale eden kurtarma ekibi, Siirt AFAD son derece yetersiz. Tek bir bot ve kürekle olay yerine gelmiş, yakıtı yok, vatandaşın aracından yakıt çekmişler arama yapmak için...


SİREN SESİNİN ANLAMINI BİLMİYORLARMIŞ

Suyun kontrolsüz şekilde bırakıldığı söyleniyor, uyarı levhaları da tahrip edilmiş, bölgede siren sesi, orada hiçbir anlam taşımıyor. Görüştüğümüz kişiler dedi ki 'Bu şehirde asker, polis sürekli siren çalar... Halk buna alışkın... Bu bölge için etkin bir uyarı sistemi değil siren...' Zaten sirenin su gelecek anlamını taşıdığını bilmiyorlar".

SİREN FİLAN YOK!

CHP'li vekiller, Bakanlığın ve LİMAK'ın ”100 metre uzaklıkta” dediği sireni de test etti. Söz konusu sireni açtıran vekiller, cihazın olay yerinden 100 metre değil,  tam 3,5 km. uzakta olduğunu tespit etti. CHP'li Özel, siren sesinin sadece 800 metre uzaktan duyulabildiğini ve olay yerine, elektrik olmadığı gerekçesiyle siren koyulmadığını açıkladı. Özel, "LİMAK ve Bakanlığın söylediği herşey yalan!" diye konuştu. 

"RAMAZAN DAVULCUSU BİLE KOYSALARDI, O İNSANLAR ÖLMEZDİ!"

Nurettin Demir- CHP Muğla Milletvekili:

”Hükümet ve LİMAK'ın bile bile işlediği bir cinayet. Siirt'te tek sosyal yaşam Botan çayı kenarındaki piknik... Bunu bile bile, 3 kapağı birden açmışlar. Basının yazdığı gibi '100 metre uzakta siren var' ifadesi, yalandır. O haberler ısmarlamadır.  Orada çalışan 5 firma yetkilisi, orada insanların olduğunu bile bile kapakları açmış. 

DAHA ÖNCE DE AYNI NEDENLE İNSANLAR ÖLMÜŞ

Şimdiye kadar 25 civarında insan ölmüş, 15 günde bir, bu olay yaşanıyormuş, insanlar son anda kurtarılıyormuş. Sayın Bakan'ın, o  bölgenin çocuğu olarak kullandığı ifadeleri kınıyorum! Bir Başbakan çıkaran bir il orası, bügünde dek açılan davalara rağmen tedbir alınmaması katliamdır. Pazar günü sadece bir ramazan davulcusu, güneş enerjisi ile çalışan bir siren koymuş olsalardı, bu katliam yaşanmazdı!"


SIRADIŞI ÖLÜMLER ÜLKESİ...

Veli Ağbaba - CHP Genel Başkan Yardımcısı:

”Dünyanının hiçbir ülkesinde, baraj kapağı açılınca insanlar böyle ölmez! Mantardan yüzlerce insan zehirlenmez. Çocuklar baraj kanallarında boğulmaz! Baca gazından, şofbenden zehirlenmez! Belediyenin açtığı çukura düşmez... Durakta beklerken üzerinden otobüs geçenlerin ülkesi, Maç yaparken üzerine duvar çökenlerin ülkesi...

Siirt'te uyarı yapılmadan baraj kapakları açılıyor ... İnsanlar ölüyor... Dört yıl önce de olmuştu benzer bir olay. Bakan da yaptığı açıklamalarda, aslında 'bu ülkede herşeyden ölebilirsiniz' demek istiyor. 

KİMLİĞİNİZDE T.C YAZIYORSA...

Kimliğinizde 'Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı' yazıyorsa; belediye çukuruna düşebilir, madende ölebilirsiniz, piknikte boğulabilirsiniz, duvar altında kalabilirsiniz ve Bakan sizi suçlar!

Bu ölümlerin sorumlusu, Çaycuma köprüsü çöktüğünde, Adana baraj kapağı patladığında sorumlu bulamayan, Adana'da barajda ölenlerin cezasını kesmeyenler... Başbakan'ın, bakanın, ilgili müdürün  filan istifasını istemiyoruz zaten! Oradaki taşeron çalışan bekçiye fatura kesilecek herhalde, onun istifa etmesini bekliyoruz! "


Burcu Oral Evren | KARŞIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "LİMAK ve Bakanlığın söylediği her şey yalan!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ