“Ucuz ölümler ülkesi“ Türkiye

Türkiye'de ölümün her an nereden geleceği belli olmaz. İnsanlarımız hergün ihmallar yüzünden hayatlarını kaybediyor.
Albert Camus 1957'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü Rudyard Kipling'den sonra kazanan en genç yazar.

Trafik kazasında ölmeden önce "Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" demişti.
Bizde sizler için Türkiye'de nasıl ölünür, kısa bir liste hazırladık.

Hazırladık ki sizde ihmal kurbanı olmayın.

BALKONDAN BAKARKEN BİR SERSERİNİN KURŞUNU...

Yani maganda kurşunuyla. Düğünlerde, maçlarda sevinmesini bilmediğimiz için havaya ateş açarak kutlanır. Serseri kurşun gelir sizi evinizin balkonunda yada penceresinde bulur. Ne kadar serseri kurşunla hayatnı kaybeden vatandaşımız çok olsada bu konuda ciddi bir önlem alınmış değil. Kişisel silahlanma ülkemizde hızlı devam ediyor.

MADENLERDE GÖÇÜK ALTINDA KALMAK...

Maden kazaları yöneticilerimiz tarafından her ne kadar 'ölmek madenciliğin kaderinde var, alın yazısı' şeklinde yorumlansada dünyadaki örneklere baktığımızda böyle olmadığını görüyoruz.

Soma'da 301 madencimiz göçük altında ihmaller yüzünden feci şekilde can verirken, Şili'de yerin 700 metre altında 69 gün geçiren 33 madencinin tamamı kurtarıldı. Soma faciasından sonra verilen sözler yine tutulmadı. Madencilerimiz hala ihmallerden hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Gerekli önlemler alınmadığı sürecede bu devam edecek.

Türkiye, dünyada işçi ölümlerinin en çok yaşandığı ülkelerin başında geliyor. Bu yılın ilk yedi ayında hayatını kaybeden işçi sayısı bin 100'ü aştı. Bu sayı 2013 yılında bin 235 olarak kayıtlara geçti.

KADINSAN ERKEK ŞİDDETİNDEN... 

Resmi kayıtlara göre, kadın cinayetleri sayısı son 7 yılda yani AKP döneminde %1400 artı.

Ülkemizde her dört kadından biri fiziksel, ekonomik, ruhsal, sosyal ve cinsel şiddet mağduru. Hergün kadınlarımız erkek şiddetten hayatını kaybediyor. Kadın ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise bu konuda önemli bir önlem almış değil.

YA DA....

Siirte olduğu gibi piknik yaparken baraj kapağı açılır ölürsün.

Deniz keyfi yaparken dalgada sürüklenir günlerce bulunamaz ölürsün.

Yolda yürürken üzerine İETT otobüsü çıkar ölürsün.

15'inde ekmek almaya giderken

17'inde asılarak

18'inde asker kurşunuyla

19'unda tekmelenerek

21'inde gaz kapsülüyle ölürsün



Berkin Elvan Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde, ekmek almaya giderken polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine yaralandı. Berkin 269 gün boyunca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te, Şişli'deki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 15 yaşındayken 16 kiloda hayatını kaybetmiştir.



13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facia. 301 işçinin yaşamını yitirmesine sebep olan olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.



Kübra Dere Ailesi ile pikniğe giderken İETT otobusun neden olduğu olayda ağır yaralandı. Kübra'nın kazada sağ ayağını kaybetti. 



Kübra Dere Ailesi ile pikniğe giderken İETT otobusun neden olduğu olayda ağır yaralandı. Kübra'nın kazada sağ ayağını kaybetti. 



Meral Timtik yüzlerce kadın cinayetinden sadece biri. Timtik, 12 yaşındaki kızının gözü önünde eşi tarafından başından vurularak öldürüldü

(MUÖ)

ANALİZ | KARŞI GAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "“Ucuz ölümler ülkesi“ Türkiye" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ