Süheyl Batum'un ihracı yılan hikayesine döndü!

Partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilen CHP'li Batum'un durumu yılan hikayesine döndü. MYK'nın kararına ilişkin bildirim Batum'un eline 14 gündür ulaşmadı.
Burcu ORAL EVREN |  KARŞI GAZETE ÖZEL

BATUM, SAVUNMASINI YAPAMIYOR...

Karşı Gazete, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile konuştu. Hakkındaki suçlamaları öğrenmek ve savunmasını yazmak için MYK'nın kararının kendisine tebliğ edilmesi gerektiğini belirten Batum, "söz konusu MYK 5 Kasım çarşamba günü yapılmıştı. Aradan 14 gün geçti, hala bekliyorum, bana bir bildirim ulaşmadı" dedi.

TALEP, HUKUKEN TARTIŞMALI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi içinde bir grup, milletvekili olması nedeniyle Süheyl Batum hakkında ihraç talebiyle disipline sevk kararını; MYK'nın değil, Parti Meclisi'nin alması gerektiğini savunuyor. Yani talebi "hukusuz" buluyor. Genel Merkez ise kararında ısrarcı...

PEKİ KARAR NEREDE?

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre ilk olarak Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)'nu bu talep için devreye sokan CHP Genel Merkezi, şimdi taktik değiştirdi. Çünkü YDK, tüzük gereği bir milletvekilinin ihracında, Parti Meclisi (PM)’nin havalesi ile bu şekilde devreye girebiliyor

YDK YERİNE GENEL SEKRETER DEVREDE...

Batum'a ilişkin ihraç talebini ise PM'den değil, parti üyesi de olduğu gerekçesi ile MYK'dan getiren Genel Merkez yönetimi, bu nedenle Disiplin Yönetmeliği'nin 19. maddesini işletme kararı aldı.

Bu durumda ilgili fıkraya göre; "illerde disiplin kovuşturması çağrı ve duyuru işlemleri il başkanlıklarınca, Genel Merkez'de ise Genel Sekreterlik yazışma birimleri aracılığıyla yapılıyor". Yani Batum'a ait ihraç talebini içeren kararın şu anda Gürsel Tekin'in makamında beklediği tahmin ediliyor.

BATUM, KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNACAK...


Tekin'in makamından tebligat yapılması halinde, Batum savunmasını yapacak ve milletvekili olması nedeniyle hakkında MYK'nın tek başına karar veremeyeceğini belirterek, talebin hukuksuz olduğunu savunacak.

6 AY GEÇERSE...

Eğer 6 ay içinde karar Sühely Batum'a tebliğ edilmez ise geçerliliğini yitirecek ve ihraç talebi yok hükmünde sayılacak.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "Süheyl Batum'un ihracı yılan hikayesine döndü!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ