Baaaaak! Sizde bunlardan var mıııı?

22 Ekim 2015 - 01:07
Gel, gel!  Girsene yahu, durmasana kapıda!  Ne diye uzatıp duruyorsun kafanı? Girsene!  Kıyamam sana, şaşırdın di mi? Dur seennn, daha çoook şaşıracaksın. (Bu kısmı sakın çevirmeyin.) Gir Allah aşkına, dikilmesene orada!  Ölümü gör! Ve aleyküm selaaaam! Hadi hoş geldiniz, hoş geldiniz! Biz adamı böyle şaşırtırız işte. Ne demek bizim makamımıza gelmemek? Her yer bizim makamımız çok şükür.

Gel bak, dokun bir! Ne kadar yumuşak değil mi? Otur, otur! Çekinme otur. Benim boyuma göre gözükür ama bunlar her boya göre. Bak nasıl da kavrayıp içine çekiyor seni? Onlar varak varak, varank değil. Altın kaplama yaptırdık. “Komple altın yapalım” dediler ama israf olmasın diye istemedim ben.

Ölümü gör doğruyu söyle! Sen onca yer gezmiş insansın. Koca Avrupa’da, Amerika’da gördün mü bunların bir benzerini? Yoktur, nereden olacak? Siz nereden bilirsiniz estetiği?(Bunu da çevirme) Estetik diyorum, sizde de vardır bunlardan elbette eski zamanda, taaa Avusturya- Macaristan, Prusya falan zamanlarında.Şarlken vardı di mi sizin? Hani Dünyanın döndüğünü söylemişti de, asmıştınız adamı. Kral mıydı o? Karıştırdım demek ki. Neyse, ne diyorduk?

Bak hala şaşkın şaşkın bakıyor. Tamam, söylerim bizimkilere, size de yaparlar aynısından. Benden olsun o da. Hele şu göçme meselesini çözelim de, gerisi kolay!

Ne diyorsun şimdi, n’apalım bu meselede? Sıkılıyorum biliyo musun? Onca meseleyi şıp diye çözdük de üzerimize kaldı bu mesele. Ah o yok mu, o? Anladın sen, isim zikretmeyelim şimdi? Demokratik yollardan indirelim dedik, olmadı. Öyle yaptık, yine olmadı. İnmiyo arkadaş! Onca insan öldü yazık değil mi? Bak hep bizi yazıyolar? Biz ne yapalım? Ülkemize alıyoruz, seyahat ettiriyoruz, sonra botlarını ve can yeleklerini veriyoruz. Deniz bu, kabardı mı Allah korusun, kimsecikler duramaz önünde.  Neticede Takdir-i İlahi. Yani diyorum, Tanrının işi. Ama suçlu hep biz…

Çözelim şu işi! Bak buralara kadar geldin, gördün. Ne zor şartlarda yaşıyoruz. Benim milletimin de ihtiyaçları var netice itibariyle, önümüz kış. Bir de başımıza Ruslar çıktı. Biz sizin gibi votkayla ısınmıyoruz ki kardeşim. Bu ampuller nasıl yanıyo zannediyosun? Gaz lazım bize, gaz! Sen bize değil de ona veriyorsun gazı.“Sen” derken, anladın sen onu!

İşte böyle bu memleket de zor şartlarda, seçim var önümüzde. Bize vekil lazım, defalarca kez söyledim. Çok dertliyim bak. Otur allasen!  Çözeceğiz di mi o işi? Sözüm söz! Sen hallet şu işi, aynısından yaptırıyorum.

Gözün kalacak, bakma öyle gözü kör olmayasıca! Bi maşallah der insan! Tamam tamam, zorlama kendini, anladım ben.

Tamam öyleyse, dediğim gibi yapıyoruz! Anlaştık! İyi ki geldin, içim sıkılıyodu kaç gündür. Görüşücüüüzzz..Son bir şey göstericem. Baaaaak! Peki sizde bunlardan var mıııı? Vardır tabi ki. Neden dersen? Her havzun dibaynı. Hah, hah, hah!  Almanca dedim yahu, gülsene!

    :

    :

    :

    :

    "Baaaaak! Sizde bunlardan var mıııı?" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete