CIA başkanı İran ve IŞİD ile ilgili konuştu

Nükleer silah yapması durumunda İran'ı muazzam bedellerin beklediğini söyledi.
ABD istihbarat örgütü CIA'in başkanı John O. Brennan, Fox News'a yaptığı açıklamada, IŞİD'in Suriye ve Irak içindeki momentumunun azaltıldığını söyledi.

IRAK'IN TAVRI İYİ SONUÇ VERİYOR

ABD ve müttefikleri aylardır örgüte karşı hava saldırıları yürütüyor. Brennan bu minvalde Iraklı hükümet güçlerinin IŞİD'i geri itmedeki rolüne değindi ve "Iraklılarla beraber savaşmamız ve Irak'ın IŞİD'i geri itmeye çalışması oldukça iyi sonuç veriyor" dedi.

İRAN'I BİR MÜTTEFİK OLARAK GÖRMÜYORUZ

ABD'nin yanı sıra İran da IŞİD'e karşı savaşıyor olsa da, bu mücadelede İran'ı bir müttefik olarak görmediğini belirten Brennan, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine dair oldukça fazla bilgiye sahip olduğunu belirtti.

Reuters'ın verdiği bilgiye göre CIA başkanı ayrıca İran'ın, nükleer silahlar geliştirmesi halinde, "muazzam bedelleri ve sonuçlarıyla" karşı karşıya kalacağını fark ettiğini söyledi. 

Brennan ayrıca Putin'in kendi kişisel çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne koyduğunu ifade etti. Putin'in Ukrayna'yla olan çatışmadan ve Rus ekonomisinden memnun olduğuna inanmadığını ve rahatsızlığının giderek arttığının belli olduğunu dile getirdi.

Kaynak : Fox News

    :

    :

    :

    :

    "CIA başkanı İran ve IŞİD ile ilgili konuştu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete