Çavuşoğlu'ndan güldüren açıklama: Türkiye'nin yeni toprağı oldu

Çavuşoğlu 'stratejik derinlik' tezini devraldı: Türkiye'nin yeni toprağı oldu.
'Şah Fırat' operasyonuyla Türkiye'nin savaşmadan toprağını terk ettiği eleştirilerine yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'ağzındaki baklayı çıkardı'. Çavuşoğlu, "Sınırın hemen yanı başında yeni toprakları oldu Türkiye’nin" dedi. Öte yandan Bakanın operasyon sırasında bir askerin yaşamını yitirmesini de iş kazası olarak değerlendirmesi dikkat çekti.

"YENİ TOPRAKLARI OLDU"

AKP'nin Gençlik Kolları Olağan Kongresi'nde konuşan Çavuşoğlu, "Toprakları terk etmek, bayrakları indirmek yok. Şu anda Eşme’de bayrağımız dalgalanıyor. Türkiye oradaki topraklarını terk etmedi. Tam tersine sınırın hemen yanı başında yeni toprakları oldu Türkiye’nin.

Türkiye bir kez daha dünyaya şunu göstermiştir. Türkiye’nin namusuna güvenliğine tehdit oluşturan bir durum olursa onunla mücadele ederiz. Kimse TSK ile şaka bile yapmasın. TSK dün akşam kabiliyetini kapasitesini tüm dünyaya göstermiştir"
dedi.

"SURİYE'YE NOTAYLA İLETTİK"

Operasyonun detayları hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, "BM’ye ve ilgili uluslararası örgütlere yazımızı gönderdik. Suriye’ye notayla ilettik: 1 - Burayı boşaltıyoruz ama tekrar geri geleceğiz.

2 - karakolu Eşme’ye tekrar kuruyoruz ve hazır olunca emanetlerimizi tekrar getiriyoruz dedik. Dünyada 114 ülke tarafından tanınan ve meşru görülen Suriye Ulusal Koalisyonuna da bildirdik"
diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Çavuşoğlu'ndan güldüren açıklama: Türkiye'nin yeni toprağı oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ