Çölaşan’dan ‘Aydınlanma Sempozyumu’na çağrı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Bilim ve Ütopya Kooperatifi (Bil-Koop), Kırmızı Beyaz Dergisi, ODTÜ Dergi 101 ve Ankara’daki çok sayıda öğrenci kulübünün düzenleyicisi olduğu Aydınlanma Sempozyumu 26-27 Aralıkta Ankara’da gerçekleşecek.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Bilim ve Ütopya Kooperatifi (Bil-Koop), Kırmızı Beyaz Dergisi, ODTÜ Dergi 101 veAnkara’daki çok sayıda öğrenci kulübünün düzenleyicisi olduğu Aydınlanma Sempozyumu 26-27 Aralıkta Ankara’da gerçekleşecek. 
TGB, sempozyum çalışmaları kapsamında, aralık ayını “aydınlanma ayı” ilan etti ve öğrenci topluluklarıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde etkinlikler düzenlemeye başladı.

Ankara Üniversitesi Dr. Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda yapılacak sempozyuma 70’e yakın öğrenci topluluğu katılacak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan onur konuğu olacak.

Tansel Çölaşan yurttaşları sempozyuma katılmaya çağırdı. Çölaşan, “Türk Devrimi, felsefi açıdan Aydınlanma Devrimi’dir.” vurgusunu yaparak “Bugün Türkiye yeniden bir Ortaçağı yaşatmak isteyenlerin iktidarda olduğu bir süreci yaşamaktadır” dedi. “Aydınlanma Sempozyumu, böyle bir aşamada yapılıyor” diyen Çölaşan “Ankaralıların ve üniversite öğrencilerinin bu sempozyuma katılmaları çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

KAynak: Aydınlık gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Çölaşan’dan ‘Aydınlanma Sempozyumu’na çağrı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete