İBB'den İSPARK'a 15 yıllık kıyak!

İBB Meclisi'nin Kasım ayı oturumunda, İstanbul'daki taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı ile duraklarının işletme yetkisini 15 yıllığına İSPARK'a verdi.
İBB Meclisindeki oturumda oy çoğunluğuyla kabul edilen taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı ile duraklarının işletme yetkisinin İSPARK’a verilmesiyle yeni bir uygulamaya geçileceği belirtildi

Taksi, minibüs ile dolmuş işletmeciliğinin düzene sokulmasının hedeflendiği uygulama ile İstanbul trafiğinde ticari araçların boş gezmesinin ve trafik yoğunluğunun önüne geçilerek yakıt ve zaman tasarrufu sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. Projenin mecliste görüşülmesinden önce, İSPARK’ın yaptığı çalışmalar kapsamında İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında kalkış ve son varış noktaları arasında 30 minibüs durağı inşa ettiği, 10 minibüs kalkış ve varış noktasının da daha kapsamlı hale getirildiği öğrenildi.

TAKSİLER İÇİN 134 ÇAĞRI MERKEZİ

Öte yandan İSPARK’ın İstanbul genelinde toplam 50 adet bütün taksilere açık taksi durakları kurduğu ve 134 Çağrı Merkezi (Call Center) ile ilgili İstanbul genelindeki 18 bin taksinin tek merkezden yönetileceği bir sistemin kurulması için çalışmalara devam edildiği kaydedildi. Bu sisteme göre, taksiler müşteri aramayacak, çağrı merkezi aracılığıyla müşteriye ulaşılacak. Aralık ayında bütün araçların bu sisteme dönüşü başlıyor. 1 yıl içerisinde bütün araçların bu sisteme dahil olması hedefleniyor. Araçlarda taksici esnafının ve yolcunun güvenliğini sağlayacak panik butonu, kameralar ve GPS gibi teknolojik sistemler yer alacak. Yolcular, ön koltukların arkasına yerleştirilen ekrandan gideceği yeri ve ne kadar ödeyeceğini görebilecek. 5 dilde hizmet verecek çağrı merkezini turist müşterisiyle anlaşamayan taksici esnafı da arayabilecek. Taksinin içindeki ses mikrofon vasıtasıyla çağrı merkezine aktarılacak ve müşterilere anında destek verilecek.

PROJENİN DETAYLARI NET DEĞİL

CHP, İBB Meclisindeki oturumda, bugüne kadar dağıtılan 19 milyon İstanbulkart’ın dönüştürülmesi ve taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı yetkisinin İSPARK’a  verilmesine ilişkin raporlarda red oyu kullandı. Konuyla ilgili konuşan İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, proje detaylarının kendileri ile paylaşılmadığı, altyapı ile ilgili bilgilendirmenin yapılmadığını belirterek “Bu çalışmanın neden, hangi koşullarda yapıldığını bilmiyoruz. Hatta bilgi almak üzere soru sorduğumuz AKP'li üyeler dahi konunun içeriğini bilmiyor. Bize açıklayıcı nedenler sunulmadığı için red oyu kullandık” şeklinde konuştu. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "İBB'den İSPARK'a 15 yıllık kıyak!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete