Nusaybin'de yaralılar için ‘beyaz bayrak' açıldı

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarla savaş alanına dönen Nusaybin'deki çatışmalarda 2 sivil de yaşamını yitirdi, 15 vatandaş ‘beyaz bayrak' açılarak ambulanslara taşındı.
Mardin Nusaybin'de terör örgütü mensuplarınca açılan hendek ve barikatların imhası için 13 Kasım saat 21.00'de başlatılan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor. Polis ve jandarma özel harekat timlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlarla savaş alanına dönen ilçede sokakta yaşanan çatışmalar sürüyor.

HENDEK VE BOMBA TUZAKLARI İMHA EDİLDİ

Gün boyu ilçede silah ve patlama sesleri yankılandı. Seken kurşun ve patlayan bombaların isabet ettiği 15 sivil yaralandı. Yaralı vatandaşlar için mahalle sakinleri ‘beyaz bayrak' açarak 112 acil ambulanslara taşınması dikkat çekti. Operasyon kapsamında 44 barikat ve hendek kapatıldı. Sokağa açılan 10 branda ile barikat olarak kullanılan 4 tır kaldırıldı. PKK'lılarca kurulan 12 bomba tuzağı ise kontrollü bir şekilde imha edildi. Terör örgütü mensupları güvenlik güçlerine karşı 18 roketatar ve 8 tuzaklama bomba ile saldırdı. Çatışmaların olduğu bölgelerde elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Mardin Valiliği'nden, 8. güne girilen operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 10 PKK'lının etkisiz hale getirildiği, 2 örgüt mensubunun yaralı olarak yakalandığını ve örgüt üyeliği suçundan aranan 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 15 Vatandaşın yaralandığını açıklayan valilik, Selamet Yeşilmen ve Hasan Dal isimli sivillerin şarapnel parçaların etkisiyle hayatlarını kaybettiğini vurgulandı.

HDP MİLLETVEKİLLERİ AÇLIK GREVİNE GİRDİ

HDP Mardin milletvekilleri Ali Atalan ve Gülser Yıldırım ise sokağa çıkma yasağını ve devam eden operasyonları protesto etmek için açlık grevi başlattı. HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Zulme karşı protesto amaçlı açlık grevine girdik" notuyla iki fotoğraf paylaşarak Yıldırım ile birlikte açlık grevine girdiklerini duyurdu.

Kaynak: Ahmet Yukuş / haberturk.com

    :

    :

    :

    :

    "Nusaybin'de yaralılar için ‘beyaz bayrak' açıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete