Oğlunun sadece “gazetecilik” yaptığı için tutuklandığını belirten Ziya Gül, "Bir baba olarak onunla övünüyorum" dedi.
Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül, 23 yıllık gazetecilik hayatında her gün yaptığı işi yani “haber yazdığı” için 26 Kasım’da tutuklandı. Oğlunun sadece “gazetecilik” yaptığı için tutuklandığını belirten Ziya Gül, “Erdem’in yaptığı haber, halkın gerçekleri öğrenme hakkının yerine getirilmesidir. O nedenle geldiğimiz noktada bir baba olarak onunla övünüyorum. Bir gazeteci olarak halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygının gereğini yapmıştır” dedi.
Giresun’da 1967 yılında dünyaya gelen Erdem Gül, babası Ziya Gül’ün yorumuyla gençlik yıllarından itibaren “Özellikle gazetecilikte karar kıldı” ve Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenim gördü. 12 Eylül döneminde “Devrimci-Yol” davasından yargılanan ve 6 yıl cezaevinde kalan devrimci bir babanın oğlu olan Erdem Gül’ün gazeteciliği de içinde yaşadığı toplumsal koşullarda şekillendi.
HALKIN GERÇEKLERİ ÖĞRENMESİ KONUSUNDA İYİ HABERCİLİK YAPTI
Oğluyla gerek konuşmalarında gerek yaptığı gözlemlerde, “Fikri inanç olarak haber alma hakkına saygılı bir gazetecilik anlayışını yaşama geçirmeye çalıştığını” diye getiren Ziya Gül, Erdem Gül’ün tutuklanmasına kadar geçen süreci, “Belki egemenlerin hoşuna gitmedi ama halkın gerçekleri öğrenmesi noktasında iyi bir habercilik yaptı” sözleriyle yorumladı.
Oğlunun tutuklanma kararını Ankara’dayken öğrenen baba Gül, “Geç duydum ama duyduğumda olayın tutuklanmaya kadar varabileceğini bekliyordum. Birilerinin ayıbı, kusuru, saklamak istediği ortaya çıkarılmıştı. Affetmeyeceklerini, kin duyacaklarını tahmin ediyordum. O nedenle, iyimser beklentiler ötesinde, Can ve Erdem’in burnunu sürtmek, gözdağı vermek için tutuklayacaklarını düşünüyordum. Gerçekler açıklandığında tepkiler geliyor, egemen çevreler korkuyorlar. Basına karşı bu tahammülsüzlük, kin ve öfke, gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkulduğu için gelişiyor. Bizim açımızdan baktığımız da, bir baba olarak övünüyorum. Erdem’in yaptığı işlerden de gurur duyuyorum. Bu onur verici bir nokta, gazeteciler açısından da özgür basın ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyulacak ve övünülecek bir noktadır” dedi.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr