'Müdürü bir anlık cinnet ile vurdum'

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ın bacağından silahla vurulmasına ilişkin açılan davadan son zamanların en ilginç ifadesi çıktı.
Olay tarihinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan sanık Hakan A. ifadesinde, “Haksız yere 19 defa soruşturma geçirdim, dört kez görev yerim değiştirilmek istendi. Canıma tak etmişti” dedi. Şaşkınlık yaratan olaylar şöyle gelişti: 6 Mayıs tarihinse Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, bir restorandan çıktığı sırada müdürlükte memur olan Hakan A. tarafından tabancayla vuruldu.

Yaralanan müdür Karataş hastaneye kaldırılırken, memur Hakan A. gözaltına alınıp tutuklandı, iki ay sonra da tahliye edildi. Olayın ardından soruşturma başlatan Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Hakan A. hakkında “Silahla kasten yaralama” ve “tehdit” suçlarından 6 yıl 6 aya kadar hapsi talep etti.

Müdür Karataş’ın tehdit edilmesinin ardından silahla bacağından vurulduğu anlatılan iddianame, Sinop 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bu sırada Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ile aynı müdürlükte memur olarak çalışan sanık Hakan A. başka illere tayin edildi.

HAKSIZLIĞA UĞRADIM

Geçtiğimiz ay yapılan duruşmaya ise, sanık Hakan A.’nın savunması damgasını vurdu. Sendikal faaliyetleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle cezalar aldığını söyleyen Hakan A. “Ben, sosyal medya hesabıma herkesin paylaştığı bir sözü yazdım. Bu söz nedeniyle Müdür Şaban Karataş, ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ beni şikayet etti ve 1 yıl 15 gün hapis cezası aldım. Sendikal faaliyetler nedeniyle başka soruşturmalar geçirdim. Basın açıklamaları suç sayılarak hakkımda başka soruşturmalar başlatıldı. Müdürlük işi gücü bırakıp benimle uğraşmaya başlamıştı. Yapılan haksızlıklar, mobingler canıma tak etmişti. Yaptığım şeyi savunmuyorum, yaşadığım olayların tek sebebi Türkiye’deki hukuksuzluktur. Anlık bir cinnetle, bu güne kadar yaşadığım olayları düşünerek yere doğru ateş ettim. Silah sesiyle kendime geldim ve polise sığındım” şeklinde konuştu.

Kaynak: Taraf / Aysun Yazıcı

    :

    :

    :

    :

    "'Müdürü bir anlık cinnet ile vurdum'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete