Hollanda basını Kuyt'ı kahraman ilan etti!

Fenerbahçeli Dirk Kuyt'ın Galatasaraylı vatandaşını üzdüğünü belirten Hollanda basını, Feyenoord öncesi gider ayak kahraman olduğu yorumunu yaptı.
Fenerbahçe'nin GalatasarayDirk Kuyt'ın attığı golle mağlup etmesi Hollanda'da büyük yankı uyandırdı. İki Hollandalı futbolcunun dünyanın en önemli derbileri arasında gösterilen ezeli rekabette karşı karşıya geldiklerine dikkat çeken ülke basını, milli takımı geçtiğimiz yıl bırakan sarı-lacivertli futbolcunun, İstanbul derbisinde vatandaşını üzdüğünü ve maça damgasını vurduğunu duyurdu.

Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte, haberi internet sitelerindeki manşetlerden duyuran Hollandalılar, iki oyuncu arasındaki karşıtlığa vurgu yaptı. Son günlerde ismi sık sık, eski takımı Feyenoord'a döneceği söylentileri ile anılan Kuyt ön plana çıkarılırken, oyuncunun ülkesine geri dönüşü öncesinde önemli bir işe imza attığı yorumu yapıldı.

"FENERBAHÇE HAK ETTİ"

Ligdeki ilk maçta Sneijder'in attığı gollerin, bu kez ise Kuyt'ın golünün skoru tayin ettiğine dikkat çekildi. Deneyimli futbolcunun performansına övgü yağdırıldı, 34 yaşındaki oyuncunun ilerleyen yaşına karşın hala üst düzey performans sergilediğinin altı çizildi. Öte yandan maçı izleyen Hollandalı futbolseverlere "Fenerbahçe galibiyeti hak etti mi?" sorusu yöneltildi. Voetbal Primeur'un anketine katılanların yüzde 80'i "Evet" yanıtını verdi.

DE TELEGRAAF: "Sneijder için acı yenilgi. Kahraman Kuyt!"

"Kuyt ve Sneijder birbirlerine üstünlük kurmak için uzun süre mücadele etti. Sonunda Kuyt'ın vuruşuyla Fenerbahçe kazandı, Kuyt büyük kahraman oldu. Muhtemelen bu Kuyt'ın son Galatasaray maçıydı. Büyük ihtimalle gelecek sezon Feyenoord'da olacak oyuncu, Türkiye'de son bir şampiyonluk daha yaşamak istiyor."

VOETBAL INTERNATIONAL: "Kuyt, Sneijder'i alt etti"

"1999'dan beri Fenerbahçe'yi yenemeyen Galatasaray'da Wesley Sneijder kendisini idol yapacak bir geceye imza atabilirdi. Ancak bir vatandaşı kendisini durdurdu. Kuyt 81. dakikada attığı golle Türk derbisinin kaderini çizen isim oldu. Sadece ligdeki sekizinci golünü atmadı, aynı zamanda takımını Galatasaray'a bir puana kadar yaklaştırdı."

ALGEMEEN DAGBLAD: "Feyenoord'a gelecek Kuyt, derbinin kahramanı"

"34 yaşındaki Dirk Kuyt İstanbul derbisinde attığı golle takımının ezeli rakibini yenmesini sağladı. Ligin ilk yarısındaki maçta Sneijder attığı iki golle zaferi Galatasaray'a getirmişti. Şimdi sahneye Kuyt çıktı. Geçtiğimiz yıl sarı-lacivertlilerde kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu yaşamıştı. Feyenoord için artık sayılı günleri kaldı."

VOETBAL PRIMEUR: "Kuyt, İstanbul'un kralı oldu"

"Dirk Kuyt, Galatasaray'a attığı golle İstanbul'un kralı oldu. Wesley Sneijder'in maç boyu uğraşları sonuç vermedi. Yakında Feyenoord'a dönmesi beklenen Kuyt, yeni bir şampiyonluk yolunda takımını yeniden iddialı konuma getirdi. Son şampiyon şimdi Galatasaray ve Beşiktaş'ın yalnız bir puan gerisinde sıralandı."
 

    :

    :

    :

    :

    "Hollanda basını Kuyt'ı kahraman ilan etti!" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ