Türkiye’nin çölleşme haritası! 'Çok yüksek risk' grubunda

Orman Bakanlığı ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin çölleşme risk haritasını çıkardı. Resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler’in (BM) Türkiye’nin çölleşme konusundaki bu durumunu 'hassas' olarak değerlendiğini belirtti.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele(ÇEM) ve TÜBİTAK tarafından yürüttüğü proje kapsamında yayınlanan haritada Türkiye'nin yaklaşık yüzde 47’si orta ve üzeri 'çok yüksek risk' grubunda yer alıyor. Çölleşmenin görüldüğü Konya-Karapınar, Iğdır-Aralık ve Urfa-Ceylanpınar bu bölgeleri kapsıyor. Tuz Gölü havzası, Ereğli-Karaman bölgesi, Urfa-Ceylanpınar-Mardin-Batman hattı, Eskişehir çevresi ise orta ve yüksek risk grubunu oluşturuyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin çölleşme kriteri ve göstergelerinin ilk defa belirlenerek ulusal ölçekte çölleşmeye duyarlı alanların tespit edildiğini ve risk haritasının çıkarıldığını belirterek; “Çölleşmeyle mücadelenin en önemli unsurlarından birisi ülke genelinde çölleşmeyi izleyerek,öncelikli ve hassas alanları tespit etmektir“ ifadelerini kullandı

Çölleşmeyle mücadelenin en önemli unsurlarından birisinin ülke genelinde çölleşmeyi izleyerek,öncelikli ve hassas alanları tespit edilmesi olduğunu ifade ederek, Çölleşme ve Erozyonla Mücadeleve TÜBİTAK tarafından 1,5 yıl süren proje kapsamında çölleşme açısından öncelikli ve hassas alanların tespit edildiğine dikkat çekti.

Kaynak: evrensel.net

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye’nin çölleşme haritası! 'Çok yüksek risk' grubunda" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete