Devlet Tiyatroları’nda 12 Aralık’ta perde açılmayacak

Türkiye Otel, Lokanta, Dinleme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS), Devlet Tiyatroları'nda 12 Aralık’ta greve çıkacağını açıkladı.
Sendikanın Fatih’te bulunan genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bakındı, devlet tiyatrolarında çalışan 650 üyeleri adına tüm girişimlerine rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün sözleşme görüşmelerine yanaşmadığı bilgisini verdi.

Tüm yasal prosedürleri yerine getirdikleri bilgisini veren Bakındı, 12 ilde faaliyet gösteren devlet tiyatrolarında grev kararı aldıklarını duyurdu. Bakındı grev kararını 12 Aralık’ta uygulayacaklarını ifade etti.

Cemail Bakındı, Devlet Tiyatroları sanatçılarına greve destek vermeleri çağrısında bulundu.

“Toplu iş sözleşmesi haklarına saygı gösteriniz”

Yeni kurulacak hükümete de çağrı yapan Bakındı, “Önümüzde 20 gün var. Masaya bile oturmadık. Gelin masaya oturalım ve tartışalım. Bu arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmesi düzenine geçme haklarına saygı gösteriniz. Bu arkadaşlarımız işçidir, devlet tiyatrolarının alt emekçileridir. Bunlara öksüz, itilmiş-kakılmış muamelesi yapılmıştır. Bu nedenle işçilerin kanundan doğan hak ve hukukları neyse verilmelidir. Aksi takdirde tiyatroların kapanması veya perdelerini indirmesi herhalde çok hoş bir durum değildir” diye konuştu. 

Kaynak: evrensel.net

    :

    :

    :

    :

    "Devlet Tiyatroları’nda 12 Aralık’ta perde açılmayacak" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete