Devlet Tiyatroları'nın 'Kurban' oyunu, Kültür Bakanı'nın emrine kurban gitti!

İzmir'de görev yapan bir grup savcı ve hâkim, aileleriyle birlikte Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde oynanacak "Kurban" adlı oyunu izlemek için 50 bilet aldı, ama Kültür Bakanı'nın emri ile oyun iptal edildi.
İzmir'de görev yapan bir grup savcı ve hâkim, aileleriyle birlikte Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde oynanacak "Kurban" adlı oyunu izlemek için 50 bilet aldı. Ancak Kültür Bakanı'nın "emriyle" o gün o sahnede oynanacak oyunun iptal edildiği, bu sabah telefonla kendilerine tebliğ edildi! Böylece Kültür Bakanı'nın emriyle, biletleri günler öncesinden satılan bir oyun sahneden kaldırılmış oldu.

Duruma tepki gösteren Karşıyaka 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Murat Aydın, kişisel Facebook sayfasında bu durumu takipçileriyle paylaştı. 



Karşıyaka 7. Asliye Ceza Hâkimi Murat Aydın, temsili günler öncesinden belirlenen ve biletleri satılan bir oyunun Bakan'ın bir emriyle sahneden kaldırılmasına sert tepki gösterdi

"KÜLTÜR BAKANI'NIN KÜLTÜR VE SANATLA NASIL BİR İLİŞKİ İÇİNDE OLDUĞU MALUM"

Hâkim Murat Aydın, paylaşmında şunları dile getirdi: 


Bu sabah, Devlet Tiyatrosu İzmir Müdürlüğü'nden aradılar. Kültür Bakanının 'emri' ile 3 Aralık'ta yapılacak temsilin iptal edildiğini, temsilin yapılacağı Konak sahnesinde Bakanlığın başka bir etkinliğinin yapılacağının kendilerine 'bildirildiğini', üzüntü ve özürleri ile ilettiler. Bu nedenle 3 Aralık'ta tiyatroya gidemiyoruz. 

Her şeyden önce şunu belirtmek isterim: İzmir Devlet Tiyatrosunun değeli sanatçıları ve çalışanları, sizin üzülmeniz ve özür dilemeniz gereken bir şey yok. Sizi, bizi bu duruma düşürenlerin, mümkün ise, utanması ve özür dilemesi gerekir. Onların yerine kendinizi mahcup hissetmeyin.

Sayın Kültür Bakanı'nın kültür ve sanat ile nasıl bir ilişki içinde olduğu zaten bilinen bir durum. Ama iş 'bana bu sahne lazım' diyerek verdiği bir 'emir' ile sahneleneceği günler öncesinden belirlenmiş, biletleri tümü ile satılmış bir oyunu iptal ettirmeye vardığına göre, başında olduğu bakanlığın öncelikli görevlerini unuttuğu ya da zaten hiç de umursamadığı akla geliyor.

Sayın Bakan, kısa süren bakanlık döneminizde hatırlanacağınız pek çok olumsuzluğa, bizim ve İzmirlilerin nezdinde bu olumsuzluğu da eklemiş oldunuz. Kariyerinize eklediğiniz bu başarı için sizi kutlarım.

Bize gelecek olursak, elbette kültür ve sanatı takip etmekten, etkinliklere gitmekten, tiyatroyu sevmekten, sayın bakan böyle yaptı diye vazgeçecek halimiz yok. Herşeye rağmen ayakta kalmaya çalışan tiyatromuzu desteklemeye, oyunlarına gitmeye, bizim için yaptıkları şeylerden dolayı onları gönülden alkışlamaya devam edeceğiz.

Kaynak: haber.sol.org / Ahmet Çınar

 

    :

    :

    :

    :

    "Devlet Tiyatroları'nın 'Kurban' oyunu, Kültür Bakanı'nın emrine kurban gitti!" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete