A be İdayet n’aptın bize?

16 Mart 2016 - 17:13
A be iyi akşamlar sayın seyirciler. N’abıyonuz? Biz iyiyiz amdolsun. Azcık çişe çıkarken yanma yapıyo, böbrekleri mi üşüttük nedir? Bilmiyom ki beya? Bizim baytar Memet Aga’ya uğradım akşam: “Te bi bak bana bakayım” dedim. “ A be ben ayvanlara bakarım, sen ayvan mısın? “dedi. “A be epimiz maymundan gelmiyoz mu beya?” dedim, kovdu beni.
Neyse, epiniz Trakya’nın gözdesi Kapçık TV’nin ana aber bültenine oj geldiniz. Bendeniz arabacı Rasim, kameraman arkadaşım gırnatacı Nuriylen birlikte son aberleri yorumluycaz size.
A be içimiz ezildi ölüm aberleri vermekten. Ağlamaktan elak olduk. Bi de küçücük kızanlara neler neler yapmşlar çükü kopasıcalar. Bizim Sünnetçi Ayri’ye vercen var ya bunları bi benzetçek, koparıvercek çüklerini. Sarhoş kafaylan kaç tane yavrunun ayatını karattı ayvan erif. Allahtan bizim rametli peder akıllılık etmiş de başka sünnetçiye kestirmiş beni, yoksa uzurlarınıza Rasim değil de Resmiye olarak çıkacaktım Allah muafaza.
Te neyse ben bu akşam İdayet’ten bahsedeyim istiyom. A be İdayet!  Az peşinde koşmadık: “Uh ah dev adaaam, on iki dev adaam” diye. Biz senin dabıl penetreyşınlarını bilirdik, üç sayı çizgisinin arkasından atışlarını bilirdik, dört numara, 5 numara her ne oynuyorsan öyle bilirdik, faul çizgisine geldiğini bilirdik, paslaşmalarını bilirdik. Te Amerikalara gittin, milyon dolarları kazandın Allah daa çok versin. Sonra melmekete geri döndün Başkan yaptılar seni, siyo yaptılar. Takım elbiseleri giydin, çıktın karşımıza.
Geçen bizim kızan gelmiş akşam okuldan: “Baba ben okulu bırakçam beya” dedi.  Yapıştırdım tokadı suratına. “Ne vuruyon beya?” dedi. “A be ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu, nasııl bırakçakmışın okulu?” Elimi bir daha kaldırınca: “Basketbolcu olcam ben beya”  demez mi? “A be” dedim. Bir elli boy var sende, kim alcak seni basketçi diye takıma?” “Uzaycak boyum beya, atlayıp zıplarsam uzar dedi üğretmen.” “De ki oldun” dedim. “Sonra n’olcak?” “Basketbolu bırakınca danışman olcam beya” demez mi?
“ A be susak ağızlı nerden alıyon bu akılları? diye elimi kaldırmamla sıvışması bir oldu. “Senin dünyadan aberin yok beya, İdayet danışman oldu, te dünyanın parasını alacakmış” diye bağırıyordu arkadan.
Alcaan parayı duyunca dudaklarım uçukladı beya İdayet.  A be koca sarayda ne sorcaklar ya sana? Bak benden sülemesi, dalga geçiyolar senle, perde taktırcaklarmış. A be 42 yaşındayım, te kızanlığımdan beri evde perdeleri bana astırırlar, kimsecikler vermedi bana o kadar parayı. Kandırcaklar seni İdayet yeminlen.  Te aklını başına topla, “n’abıyom ben be ya?” diye düşün,  vazgeç bu işten, benden sülemesi. Sen alk çocuğusun İdayet. Te millet sana gönül saraylarını açmış di mi be ya? Kendin bilirsin artıkın. Dost acı süler.
A be saatler de ne çabucak geçmiş, vay anasını. Aber bültenimizin sonuna geldik beya. Ben arabacı Rasim ve kamereman arkadaşım gırnatacı Nuriylen birlikte epinize iyi akşamlar diliyoz. Bu akşam Sefer ağanın kızının düğününe gelceniz mi? Çağırmamıştır o pis cimri iç birinizi ama gidin siz yine de şaşırsın susak ağızlı.
Biz gitçez Nuriylen, belki iki kadeh de parlattıttırırz. Adi iyi akşamlar beya.  Kapçık TV sinema kuşağıylan devam etçek, aberiniz olsun.
Yarın aynı saatte buluşmak ümidiylen…
 

    :

    :

    :

    :

    "A be İdayet n’aptın bize?" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete