Tecavüz bölgesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi koruyormuş

Silivri Surları içinde Suriyeli Ali H.'nin işkence gördüğü ve eşine tecavüz edildiği bölge İstanbul Büyükşehir Belediyesi 19 Ekim 2014'te korumaya alacağını açıklamıştı.
Silivri Kapıkale surlarında bir baraka barakanın önünde kimsenin girmemesi için Fatih Belediyesi'ne ait 'Fen İşleri Müdürlüğü çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' yazılı bir belediye tabelası var. Polis baskın yaptığında barakada baygın halde Suriye uyruklu Ali H. ve eşi Hulud H.'yi buldu. Suriyeli çiftin bacak, boyun ve ayaklarında yanıklar göze çarpıyordu.



2'Sİ KADIN 10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Ali H. ilk ifadesinde köpek tasmalarıyla sur duvarına bağlandığını, günlerce aç susuz bırakıldığını, ayağını piknik tüpüyle yaktıklarını söyledi. Eşi Hulud H.'ye de gözlerinin önünde tecavüz edilmişti. Barakada yapılan aramada 3 tabanca, 2 pompalı tüfek, 111 parça tüp içinde 83 gram metamfetamin, 549 gram esrar ve 1155 TL para ele geçirildi. 2'si kadın 10 şüpheli gözaltına alındı.

BELEDİYE TABELASI KORUMA KALKANI

Bu dehşetin yaşandığı, ‘belediye tabela’sının koruma kalkanı olarak kullanıldığı baraka ‘tarihi bir yanıltmayı’da ortaya çıkardı. 19 Ekim 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Yakası Zabıtalar Müdürlüğü ve Tarihi Çevre Müdürlüğü’ne surların ve kilise bölgesi ile ilgili resmi yazıların gönderildiği ve tarihi bölgenin korunacağı açıklandı. Ancak aradan geçen bir yılda tarihi alan, uyuşturucu mafyasının yaşadığı, uyuşturucu satmak istemeyen kişilere işkence yapılan ‘korunaklı’ alan oldu.  



Gizli geçitlerden geçilerek ulaşılan evin tabanlarına parke döşendiği, gizli kameralarla gözetlendiği, içerisinde internet dahi bulunduğu belirlendi. Bahçesinde bulunan surun içindeki tarihi kilisenin lahitlerinin de parçalandığı görüldü. Operasyon sonrasında belediye kaçak evi, mühürledi.



Kaynak: Radikal / Fundanur Öztürk - Haberler.com

    :

    :

    :

    :

    "Tecavüz bölgesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi koruyormuş" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete