Dünya Vahşi Yaşam Fonu (WWF), 2009-2014 yılları arasında doğu Himalayalarda 200’ü aşkın yeni tür keşfedildiğini açıkladı.
Dünya Vahşi Yaşam Fonu (WWF) tarafından yayımlanan bir raporda, 2009-2014 yılları arasında Himalayaların doğu bölümünde yapılan araştırmalarda
200’ü aşkın tür keşfedildiği, bölgenin hassas ekosistemi korunmadığı takdirde bu türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi.
Bhutan, kuzeydoğu Hindistan, Nepal, kuzey Myanmar ve güney Tibet bölgelerinde yapılan araştırmalarda keşfedilen türler arasında, su dışında solunum yapabilen ve dört gün kadar hayatta kalabilen mavi renkli bir “yürüyen yılan başlı balık” türü de bulunduğu kaydedildi. Balığın ıslak zeminde 400 metre kadar sürünerek ilerlediği belirtildi.
Hindistan’ın Batı Bengal bölgesinde keşfedilen yılan başlı balık, Himalayalar bölgesinde keşfedilen 200 türden sadece biri.
YAĞMURLU HAVALARDA HAPŞIRAN MAYMUN
Keşfedilen bir başka türse, kalkık burnu nedeniyle yağmurlu havalarda hapşırmaya başlayan siyah ve beyaz renkli bir maymun. Bilim insanlarının Myanmar’da keşfettiği maymunun yağmur yağdığında başını dizlerinin arasına saklayarak, burnuna su kaçmasını engellemeye çalıştığı gözlemlendi.
Bölgede keşfedilen 211 yeni tür arasında 133 bitki, 26 balık, 10 amfibi, 39 omurgasız, bir sürüngen, bir kuş ve bir de memeli bulunuyor.