Brüksel'de 5. zanlı aranıyor

Belçika devlet televizyonu RTBF ve Fransız Le Monde gazetesi, Brüksel'de 22 Mart'ta gerçekleşen çifte patlamalardan metroya yönelik saldırıya ikinci bir şüphelinin daha dahil olduğuna inanıldığını aktardı.
Belçika Savcılığı, Brüksel'de Zaventem Havaalanı ve metronun Molenbeek istasyonuna yönelik bombalı saldırıları İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşlerin düzenlediğini açıklamıştı.Savcı Frederic Van Leeuw, İbrahim'in havaalanındaki, Halid'in ise metrodaki saldırının sorumlusu olduğu yönündeki haberleri doğrulamıştı.

Güvenlik kameralarında İbrahim'in sağında bulunan kişinin diğer bombacı olduğu ancak kimliğinin henüz tespit edilmediği, solundaki kişinin ise ‘en büyük hasara yol açan patlayıcıların bulunduğu' çantayı atıp havaalanından kaçtığı ve hala kayıp olduğu açıklanmıştı.Akşam saatlerinde ise Belçika gazetesi De Standard, resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde, Brüksel havaalanındaki ikinci saldırganın Necim Laachraoui olduğunun kesinleştiğini öne sürmüştü.

HALİD'İN SUÇ ORTAĞI OLDUĞU BİLİNMİYORDU

İbrahim'in suç ortaklarına dair bu bilgiler verilirken, metro saldırısından sorumlu olan Halid'in başka suç ortakları olduğuna dair bir bilgi verilmemişti.

Ancak Belçika devlet televizyonu RTBF ve Fransız Le Monde gazetesi, bugün verdikleri haberde metro saldırısında da ikinci bir zanlı olabileceğinin değerlendirildiğini öne sürdü.

Kaynak: Sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Brüksel'de 5. zanlı aranıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete