Sırplar da Rusya’dan yardım istedi

Sırbistan’da yaklaşık 2 bin kişi, Libya’da gerçekleştirdiği saldırılarda geçen yıl rehin alınan iki Sırp vatandaşının hayatını kaybetmesini protesto etti.
Sırbistan hükümetinin önceki gün NATO birliklerine diplomatik muafiyet ve ülkede rahatça hareket etme imkânı sağlayan bir anlaşma imzalamasının ve ABD'nin yine cuma günkü Lübya operasyonunda 2 Sırp vatandaşının ölmesinin ardından, halk sokaklara döküldü. Yaklaşık 2 bin kişi başkent Belgrad’daki Rusya Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Milliyetçi Zavet ve Obraz hareketleri tarafından düzenlenen yürüyüşte 'NATO’yu derhal def et' gibi sloganlar atılırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in posterleri taşındı. Şiddet olaylarının yaşanmadığı yürüyüşte ayrıca ‘Başkan Putin’ ve ‘Başbakan Medvedev’ yazılı dövizler yer aldı.

​Yürüyüşün ardından Rusya’nın Sırbistan Büyükelçiliği önünde toplanan grup, Moskova’ya duruma müdahale etme çağrısı yaptı. Yürüyüşü düzenleyenler, NATO ile yapılan anlaşmanın Sırbistan halkının istekleriyle bağdaşmadığını ve anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

NE OLMUŞTU?

ABD Hava Kuvvetleri Libya’nın Sabrata kenti yakınlarında bir IŞİD kampını vurmuş ve saldırıda Kasım 2015'te kaçırılan Sırbistan Büyükelçiliği çalışanlarının da bulunduğu en az 40 kişi hayatını kaybetmişti. Sırp hükümeti iki Sırp vatandaşının olayda hayatını kaybetmesi ile ilgili Pentagon’dan açıklama talep etmiş, Pentagon ise bölgede Sırp sivillerin bulunduğunu bilmediklerini söylemişti.

Kaynak: tr.sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "Sırplar da Rusya’dan yardım istedi" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete