AKP'de ihale skandallarına bir yenisi daha eklendi!

AKP'lilerin ihale alma yöntem ve biçimleri hayrete düşürüyor.
AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nden daha önce 'davet' yöntemiyle ihaleler alan Zeytinburnu AKP teşkilatı kurucusunun firması, 'açık' yöntemle yapılan bir başka ihaleyi de tek başına katılarak kazandı. İhaleye, AKP'li yöneticinin firmasından başka teklif veren olmadı.

AÇIK İHALE TEK TEKLİF

İstanbul Bahçelievler Belediyesi’nin, yerel seçim öncesinde yaptığı, “Şehir İçi ve Şehirlerarası Gezi Organizasyonu Hizmeti Alımı” ihalesinin sonuç ilanı yayımlandı.6 Mart'ta 'açık' yöntemle yapılan gezi organizasyonu işini, ihaleye tek teklif veren Balcıoğlu Gıda Pazarlama Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi aldı. İşi 2 milyon 698 bin liraya üstlenen Balcıoğlu firması, Bahçelievler Belediyesi ile 26 Mart 2014 tarihinde sözleşme imzaladı. İhale şartnamesine göre işin süresi 290 gün.
KAMU KAYNAKLARI BÖYLE HİÇ EDİLİYOR

Bahçelievler Belediyesi’nin organizasyonu, ilçede oturan yurttaşların otobüslerle Bursa, Edirne, Çanakkale ve İstanbul içinde tarihi yerlere götürülerek gezdirilmesini kapsıyor. Geziye katılacak olanlara verilecek kahvaltı, yemek ve ikramlarda ihale kapsamında. Ayrıca bloknot, tükenmez kalem, bez çanta, şapka, Çanakkale kitabı da katılanlara dağıtılacak. Ancak bu geziye katılanlara ayrıca hediye olarak anahtarlık, seramik bardak (Kupa) verilmesi işin tuzu biberi. Bunların her birinden 47.250 adet hazırlatıldığı düşünüldüğünde, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığı da ortaya çıkıyor.

VEREN DE AKP'Lİ, ALAN DA!
Yurt gazetesinden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre ihaleyi üstlenen Balcıoğlu Gıda firması Ayhan Balcı ve Turcan Balcı’ya ait. Bahçelievler Belediyesi, Balcıoğlu Gıda'ya daha önce 'davet' yöntemiyle “İlçe Tanıtım Organizasyonu Hizmet Alımı” ihalesini de vermiş.
Firmanın ortağı Ayhan Balcı aynı zamanda, AKP Zeytinburnu İlçe teşkilatının kurucularından. İlçe teşkilatında başkan yardımcılığı görevi de yapan Ayhan Balcı, 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Balcı'ların Ender Elektronik Gıda İnşaat Tekstil Kırtasiye adından bir başka şirketleri daha bulunuyor. Söz konusu 2 şirket 2 yıl içinde Bahçelievler ve Zeytinburnu belediyelerinden, tespit edilebilen toplam 13 ihale daha almıştı.


    :

    :

    :

    :

    " AKP'de ihale skandallarına bir yenisi daha eklendi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ