AKP'den IŞİD’e sanal dokunulmazlık!

Devlet, IŞİD’in internet sitelerinden eleman “devşirmesine” seyirci kalıyor.
Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren IŞİD’in sanal dünya üzerinden yaptığı propagandanın görmezden gelindiği ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına karşın IŞİD’in internet sitelerinden eleman “devşirmesine” seyirci kalınması manidar bulundu.

SANAL PROPAGANDA

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, AKP’nin Torba Kanuna son anda önergeyle eklediği tartışmalı internet yasası ile muhalif internet sitelerine erişim engellenirken eli kanlı terör örgütünün alenen propagandası yapılan sitelere “karartma” uygulanmadı.

GÖSTERMELİK OPERASYON

Suruç’taki intihar eyleminden sonra IŞİD ve PKK’ya dönük 39 ilde bin 300 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan sadece 200’ü tutuklanmıştı. Özellikle PKK/KCK’ya dönük gerçekleştirilen baskınlarda az sayıda IŞİD mensubunun yakalanması sosyal medyada “göstermelik operasyon” eleştirilerine yol açmıştı.



TEK YÖNETİCİ TUTUKLANDI

İstanbul’da iki yıldır bayram namazı adı altında topladığı militanlara “cihat” çağrısı yaparak açıkça devleti tehdit eden Halis Bayancuk’la birlikte sadece 4 kişi tutuklandı. IŞİD yöneticisi konumunda Bayancuk dışında tutuklanan olmadı.

ERİŞİMİ ENGELLENDİ

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Ebu Hanzala ismiyle ve sözde İslam adına IŞİD’in propagandası yapan bazı internet siteleri kısa süre önce Sulh Ceza Hakimliklerince kapatılmıştı.

RAPORLARA YANSIDI

Ancak, aleni olarak terör örgütü faaliyeti yürüten ve din istismarı ile sosyal medyada açıkça “eleman devşirmeye” çalışan birçok sitenin halen erişime açık olduğu raporlara yansıdı.

TEK ELDEN YAYIN

İstihbarat raporlarına göre, IŞİD propagandası yapılan internet sitelerinin başında www.tevhikodulu.com. yer aldı. Bu siteye girenlere bağlantılı diğer siteler tavsiye ediliyor. Diğerleri de birbirini tavsiye ederek sanal dünyada binlerce kişiye ulaşıyor.

KELİME-İ TEVHİD

İstihbarat birimleri söz konusu sitelerin “tek elden” yayın yaptıklarını düşünüyor. Çünkü tamamının ana teması “Kelime’i Tevhidin Manası” adı altında; tekfircilik, devlet ve sistem düşmanlığı, cihat adı altında ise savaşa ve ölüme teşvik yapıldığı iddia edildi. Raporda, devletin görmezden geldiği IŞİD propagandası yapılan internet siteleri de isimleriyle birlikte açıklandı.

IŞİD MÜHRÜ

CHP milletvekili Eren Erdem Adıyaman’da oğlu IŞİD’e katılan ailelerle görüşürken ailenin kendisine gösterdiği kitabın arkasında IŞİD mührü ile bir internet sitesinin adresi olduğunu söylemişti. Bu hesaplarının tamamının islami site görünümlü ama IŞİD propagandası yaptığı öne sürüldü. Çoğunda Ebu Hanzala müstear ismini kullanan Halis Bayuncuk’un yazıları bulunuyor.

MİLLİ GÜVENLİK RİSKİ YOK MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı internet yasasının IŞİD için uygulanmaması tepkilere neden oldu. Yasa ile TİB Başkanı’na, “Milli güvenlik, kamu düzeninin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi” gerekçeleriyle internete erişimi 4 saat içinde durdurma yetkisi veriliyor. Ne TİB Başkanı ne de mahkemelerin bu siteleri erişime kapatmaması “çifte standart” olarak nitelendiriliyor.

96 SİTEYE ERİŞİMİ KAPATTI

TİB, 27 Temmuz 2015 günü Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi’nden yasadışı örgütlerin propagandası yapıldığı gerekçesiyle 96 internet sitesi ile Twitter’da 23 hesaba yönelik erişimin engellenmesi kararı çıkartmıştı.

Kaynak: Kamil Elibol / sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP'den IŞİD’e sanal dokunulmazlık!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete