Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Bingöl saldırısı dosyasına giren arayan-aranan dökümlerinde, saldırıya katıldıkları iddiasıyla tutuklanan iki kişinin telefonları cinayet saatinden yedi dakika önce Kültür Mahallesi’nden, beş dakika sonra da Genç yolu üzerinden sinyal veriyor. Bu nokta ile cinayet mahalli arasında yirmi kilometre mesafe olduğu, dolayısıyla beş dakika gibi bir sürede kat edilemeyeceği savunuluyor. Bu arada, dört kişinin öldüğü araçta bulunan ve 'kayıp' olduğu belirtilen Erhan Şenyuva dün yakalandı, Şenyuva'nın, ifadesinde, "Bizden kimlik istediler. Arabayı durdurdular. Ben kimliği verdim. Araçtaki kişilerin kim olduğunu sordular. ‘İşçiler’ dedim. Araca yöneldiklerinde, üzerlerindeki kıyafetlerden militan olduklarını anlayınca aracı taradılar" dediği öğrenildi.
Bingöl’de emniyet müdürüne yönelik 9 Ekim'de düzenlenen ve iki polisin şehit edildiği silahlı saldırıya ilişkin soru işaretlerine yenileri ekleniyor. Saldırıda kullanılan mermilerin, fail oldukları gerekçesiyle öldürülen dört kişiden çıkmadığı anlaşılırken; HTS (telefon arama kayıtları) raporları da bu görüşü destekliyor. Tutuklu sanık Ali Kılıçgedik’in, telefonunun arayan-aranan kayıtlarına göre, saldırının meydana geldiği 20.55’ten yedi dakika önce, 20.48’de, araçta bulunan kişilerden Erhan Şenyuva ile görüştüğü görülüyor. Bu esnada telefon, Bingöl Kültür Mahallesi’nden sinyal veriyor. İki kişinin 20.48’den 21.52’ye kadar beş kez mesajlaştıkları anlaşılıyor. Fakat bu esnada sinyal adresi belirmiyor. İkili arasındaki bir sonraki görüşme, 21.00’de yani saldırıdan beş dakika sonra yapılıyor. Telefon, Genç yolundan sinyal veriyor.
Silahlı saldırının meydana geldiği nokta ile Genç yolu arasında yaklaşık 20 kilometre mesafenin olduğu, bu yolun en az 10 dakikalık sürede katedilebileceği ifade ediliyor. Dolayısıyla Bingöl’deki saldırının, öldürülenler tarafından gerçekleştirilmiş olamayacağı vurgulanıyor.
KAYIP KİŞİ YAKALANDI
Öte yandan, ilk başta araçta öldürüldüğü açıklanan fakat daha sonra cesedi bulunamayan Erhan Şenyuva’nın dün yakalandığı ortaya çıktı. Şenyuva’nın, alınan ifadesinde, saldırıya karışmadıklarını söylediği, “Bizden kimlik istediler. Arabayı durdurdular. Ben kimliği verdim. Araçtaki kişilerin kim olduğunu sordular. ‘İşçiler’ dedim. Araca yöneldiklerinde, üzerlerindeki kıyafetlerden militan olduklarını anlayınca taradılar. Ben o esnada kaçtım” dediği öğrenildi. Bir süre saklanan Şenyuva’nın Bingöl’de saklandığı evde yakalandığı anlaşıldı.
‘İLGİMİZ YOK’ DEMİŞTİ
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Türker’e 9 Ekim’de silahlı saldırıda bulunulmuş; Türker yaralı kurtulurken Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Bu saldırıdan bir saat 15 dakika sonra Genç ilçesi yolunda 12 AR 900 plakalı araç içerisindeki dört kişi çatışmada öldürülmüş ve “ölenlerin olayı gerçekleştiren teröristler oldukları” iddia edilmişti. Saldırıya uğrayan aracın önünde ve grupla hareket ettiği iddia edilen Ali Kılıçgedik tutuklanmıştı. Kılıçgedik, ifadesinde, “Çatışmada öldürülen dört kişiye öncülük yapıyordum. Ne o kişilerin, ne de benim suikast ile hiçbir alakamız yok. Emniyet Müdürü’ne saldırıyı sonradan öğrendim. Öldürülen dört kişi de Erzurum’dan Diyarbakır kırsalına geçiyordu. Bingöl merkeze gelmeden şehir dışından geçiş yaptık. PKK ’ya yardım ettiğim doğru ancak suikastla bir alakamız yok” demişti.