CHP’li Erdem, skandal kitapları Bakan Avcı’ya sordu!

CHP'li Erdem, MEB'in Esenler ve Güngören'de öğrencilere dağıttığı skandal kitaplara yönelik TBMM'ye soru önergesi verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın skandal kitapları bu kez Meclis gündemine taşındı.

Daha önce kadınları “Dişi hayvan” olarak tanımlayıp “Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar. Çalışmaya başladıklarında, ailelerine ayıracak vakit bulamayacaklar” ifadelerinin yer aldığı kitabı dağıtan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sonra bir skandal kitap dağıtımı da Güngören İlçe Milli Eğitim’den geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, içeriğinde kadınlara yönelik ciddi ayrımcılık içeren ifadeler içeren Güngören Belediyesi’nin bastırdığı “İlm-i hal” isimli kitabı, 13 yaş grubunda olan ortaokul 7. ve 8. sınıflara dağıttı.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Bakanlığın skandal kitaplarını Meclis’e taşıdı. CHP’li Erdem, MEB’in Esenler ve Güngören’de öğrencilere dağıttığı kitaplara yönelik TBMM’ye soru önergesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması talebiyle verilen soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:
 

“AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE KADIN CİNAYETLERİ %1400 ARTTI”

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dağıttığı bir kitapta kadınların “dişi hayvan” olarak tanımlanıp “Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar.

Çalışmaya başladıklarında, ailelerine ayıracak vakit bulamayacaklar” ifadelerinden sonra, Hanefi mezhebine göre hazırlanmış bir ‘günlük hayat kılavuzu’ olduğu belirtilen ve Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dağıttığı bir kitapta da kadınlara yönelik ciddi ayrımcılık içeren ifadelerin olduğuna dair yazılı medyada haberler yer almaktadır.

Bu çerçeveden hareketle;

1. İlçe milli eğitim müdürlüklerinde dağıtılan bahsi geçen kitabın basımı ve dağıtımıyla ilgili bakanlığınızdan herhangi bir izin alınmış mıdır? Esenler ve Güngören müdürlüklerinin kitaplarına ilişkin herhangi bir girişim söz konusu olacak mıdır?

2. Ayrımcı ve ötekileştirici cümlelerin bulunduğu bu kitabın baskı parasını AKPli Güngören Belediyesi’nin verdiği iddiaları doğru mudur?

3. Kitaplarda yer alan kadınlarla ilgili ifadeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu kitap partinizin eski başkanı Erdoğan’ın başbakanlık döneminde kadın ve erkeğin eşit olmadığına yönelik beyanlarının bir devamı mıdır?

4. Kitapta geçen kadın kimliğine yönelik bakış açısıyla, AKP iktidarı döneminde kadın cinayetlerinin %1400 artması arasında bir ilişki söz konusu mudur?

5. Kızlarının müdürlüklerin dağıttığı kılavuzdaki kurallara göre eğitilmesini istemeyen veliler hakkında herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?

6. İçeriğinden bağımsız olarak bahsi geçen kitapların bir mezhebe yönelik içerikte olması hakkında ne düşünüyorsunuz? İktidarınız döneminde bakanlığınızca farklı inanç gruplarına yönelik herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP’li Erdem, skandal kitapları Bakan Avcı’ya sordu!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete