Çiçek'in 'Vekillere kıyak yasası'na CHP ve MHP destek vermedi

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, seçime birkaç ay kala verdiği yasa teklifi ile dikkatleri milletvekillerinin üzerine çekti.
KARŞI GAZETE | KULİS

MİLLETVEKİLİ YASASININ ALTINDAN DANIŞMAN KIYIMI MI ÇIKACAK?

Vekillerin maaşlarının en yüksek devlet memuru ile eş düzeyde olmasını ve üzerine  bu maaşın yarısı kadar da ödenek ve yolluk da verilmesini öngören düzenleme, vekil maaşlarının ödenmesine yönelik  garanti maddesi olacak. 

Yasa ayrıca milletvekilleri ve ailelerine ömür boyu diplomatik pasaport, eski milletvekillerine protokolde yer, kamudaki sosyal tesislerden yararlanma gibi haklar getirecek. 

CHP VE MHP DESTEK VERMEDİ

Seçim öncesi vekillere yeni haklar getiren böyle bir yasanın çıkarılmasının doğru olmadığını savunan CHP ve MHP, Çiçek'e destek vermedi. 

DANIŞMAN MAAŞLARI HAVUZDA MI TOPLANACAK?

Teklifin sunulması ile birlikte Meclis koridorları da hareketlendi. 

Bir süredir konuşulan "danışmanlara ait ücretin toplu olarak vekillere ödeneceği ve vekillerin de istediği kadar personeli, istediği ücrete çalıştırabileceği" yönündeki düzenlemenin, teklife ekleneceği konuşuluyor.

Teklifin 11. maddesi,  Meclis personeline ilişkin düzenleme yapıyor. Şu haliyle endişe yaratmayan maddenin, geceyarısı operasyonu ile değiştirileceği ve danışmanların ücretinin de vekillere aktarılmasının sağlanacağı söylentisi yayılıyor. 

Teklif, söylentiler doğrultusunda değişirse; danışmanların maaşı toplu olarak vekillere ödenecek. Vekiller de isterse hiç danışman/ sekreter çalıştırmadan parayı maaşına ekleyebilecek. Personel çalıştırmak isteyenler ise sayısını ve personelin ücretini kendisi belirleyecek.

DANIŞMANLAR ÇİÇEK'TEN DESTEK BEKLİYOR

Meclis Başkanlığı makamına bireysel olarak ulaşan ya da Parlamenter Danışmanları Derneği  ile irtibata geçen danışmanlar, vekillerin ve özellikle de Meclis Başkanı Çiçek'in, "kazanılmış haklarına" sahip çıkılmasını istiyor. 

WWW.KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Çiçek'in 'Vekillere kıyak yasası'na CHP ve MHP destek vermedi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ