​"Kafesteki kuşların bile boğazını kesmişler!"

HDP'den Silvan hakkında araştırma önergesi geldi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

SİLVAN'DA KAFESTEKİ KUŞUN BİLE KAFASINI KESMİŞLER!


HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Silvan'da yaşananların ortaya çıkarılması için araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Meclis Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinde 'Silvan'daki evlerde kafeslerdeki kuşları bile öldürmüşler" diyen Baluken, komisyonun şu gerekçelerle kurulmasını istedi:

-Beş buçuk ay içerisinde Silvan’da 6 defa hukuksuz sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

-​Silvan halkı tarafından ortaya konan ve demokratik müzakere konusu olan yerinden demokrasi taleplerini, hendekleri bahane ederek kriminalize etmeye çalışan ve Silvan halkına tank, top, keskin nişancılar ve roket atarlar eşliğinde saldırmanın haksız gerekçesi sayan AKP ve emrindeki güçler, sekiz sivil yurttaşımızı katletmiştir.

-​Bu grupların saldırıları neticesinde 20.000 ile 25.000 arasındaki yurttaşımız göç etmiş, daha doğru ifadeyle devlet politikasının cebir ve zoru sebebiyle bu yurttaşlarımız yerinden edilmiştir.

- Binalara top atışlarının yapılması, askerler-özel harekâtçılar ve para militer grupların evlere girip yakması, keskin nişancılar tarafından sivil yurttaşların hedef alınması, vekillere halka destek olmamalarını amaçlayan öldürmeye yönelik saldırıların yapılması, bir kahvehanenin gündüz ortası içerisinde insanlar oturuyorken özel harekâtçılar tarafından taranması gibi iddia olmayan, bilakis kanıtları elimizde bulunan saldırılar Silvan’daki insanlık tarihinin en utanç verici görüntülerinin oluşmasına neden olmuştur.

​- Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’a ve vekillerimize yönelik öldürücü saldırılar düzenlenmiştir. Eş Genel Başkanımıza ve vekillerimize yakın mesafeden hedef alınarak saldırılar gerçekleştirilmiş, dahası vekillerimizin bulunduğu evlere yönelik top atışları yapılmıştır.

-Silvan’da yaşanan yaralanmalarla ilgili Acil 112’ye ulaşan vekillerimize ‘Emniyet izin vermediği için yaralıları alamıyoruz’ cevabı verilmiştir. Silvan’da savaş hukukunun bile hiçe sayıldığının en net göstergesi bu örnektir.

​-Devlet güçlerinin ve eşliğindeki para militer güçlerin nefretini en iyi gösteren örneklerden biri harap ettikleri bir evin içerisinde bulunan kafes içerisindeki evcil kuşların bile kafalarını kesmiş olmalarıdır.

-02-15 Kasım aralığında gerçekleşen sokağa çıkma yasağı esnasında meydana gelen katliamların açığa çıkarılması için TBMM’nin araştırma komisyonu aracılığıyla devreye girmesi gerekmektedir. Ulusal ve uluslar arası hukuk kurallarının, insanlık ve diğer tüm değer normlarının devre dışı bırakıldığı bu saldırıların araştırılması bir zaruriyettir.

Karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​"Kafesteki kuşların bile boğazını kesmişler!"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete