Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

İlahiyatçı yazar Öztürk, bir televizyon programında kullandığı ifadelerle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi
İlahiyatçı yazar Yaşar Nuri Öztürk, bir televizyon  programında kullandığı ifadelerle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu  işlediği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında,İstanbul Cumhuriyet  Başsavcılığı'na ifade verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Öztürk,  soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu  savcılarından Umut Tepe'ye bir süre ifade verdi. 
 
Öztürk, ifade verme işleminin ardından adliyeden ayrılmadan önce  gazetecilere açıklama yaptı. 
 
Soruşturmaya konu meselenin yersiz bir mesele olduğunu belirten  Öztürk, "Efendim neymiş halka 'sürü' demişiz. 'Raiye' tabirini  bilmiyorlar. Osmanlı düzeninde halk raiyedir. Padişah ise raidir. Rai çoban, raiye sürü demektir. Bu hususta Osmanlı padişahlarından Vahdettin de halkına  'raiye' demiştir, normaldir" diye konuştu. 
 
Öztürk'ün avukatı Zeynep Küçük ise, Konya'daki bazı kişilerin yaptığı  suç duyurusu üzerine soruşturma açıldığını aktararak, "Hocamızın konuşmalarından  cımbız ile seçilmiş durumlar ele alınarak suç duyurusunda bulunulmuştur. Hocamız ise kendi kimliği, kişiliği, akademik kariyeri doğrultusunda gerekli cevabı  verdi" dedi. 

    :

    :

    :

    :

    "Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete