Hasan Hüseyin S. kendisini MİT mensubu olarak tanıtan Ferdi C.'nin İstanbul'daki villasının bahçesinde devletin 40 ton altını olduğunu, bunların bir kısmını paylaşacağını belirterek, kendilerini 105 bin TL dolandırdığını iddia etti.
2 yıl önce Demircikara Polis Merkezi'ne başvuran Ferdi C. (35), 20 Temmuz 2014 tarihinde Lara Caddesi'ndeki bir gece kulübünde dövülüp zorla 87 bin liralık borç senedi imzalatıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. Ferdi C.'nin adlarını verdiği Hasan Hüseyin S. (54), Necat Uğur G. (35), Murat K. (39) ve Doğan C. (45) gözaltına alındı. Soruşturma sonunda şüpheliler hakkında 22'şer yıla kadar hapis istemiyle Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
'EŞREF BİTLİS'İN MANEVİ OĞLUYUM' DEDİ
Tutuksuz yargılanan sanıklardan Hasan Hüseyin S., sanıklardan Doğan C.'nin tanıştırdığı Ferdi C.'nin, MİT'te kurmay yarbay olduğunu söylediğini belirterek şunları anlattı:
"Bana Eşref Bitlis paşanın manevi oğlu olduğunu söyledi. Maddi durumunun çok iyi olduğunu, İstanbul Polonezköy'de villası olduğunu anlattı. Villasının bahçesindeki basketbol sahası altında devlete ait 40 ton altın olduğunu söyledi. Bu altınların bir kısmının 30 Mart seçimleri sırasında devletin gözetiminde generaller tarafından çıkartılıp devlete teslim edileceğini, bir kısmının ise generaller ve MİT çalışanları arasında pay edileceğini söyledi. Çıkartılacak altınların taşınması için TIR tutması gerektiğini, ancak bunun için parası olmadığını söyledi."
ÖNCE KREDİ ÇEKTİRDİ SONRA ARABAMI SATTIRDI
Ferdi C.'nin kendisinden, altınları alınca ödemek üzere TIR kiralama parası olarak 35 bin lira istediğini kaydeden Hasan Hüseyin S. şöyle devam etti:
"Bunun üzerine bankadan kredi çekip 30 bin lira verdim. Bu esnada kızıma küçük bir otomobil almayı düşünüyordum. Müşteki, kızımı kendi çocuğu gibi sevdiğini ve eşine ait otomobili hediye etmek istediğini söyledi. Ancak aracın üzerinde kredi borcu nedeniyle ipotek olduğu için devrini veremeyeceğini belirtti. Aracı bize verince aylık 950 lira tutarındaki banka taksitlerini de biz ödemeye başladık. Bu şekilde üç taksit ödedik. 30 Mart seçimlerinden sonra Ferdi C., 'Mafya altınların peşine düştü. Mafyayla çatışma çıktı. Bu yüzden altınları çıkartamadık. Altınların çıkartılma işlemini bir ay ertelemek durumunda kaldık. TIR'ın kirası için yine paraya ihtiyacımız var' dedi. Otomobili satıp TIR'ın kirasını ödememizi istedi. Bunun üzerine otomobili 41 bin liraya sattım. 22 bin lira elden aldım. 19 bin lira karşılığında da bir otomobil aldım. 22 bin lirayı Ferdi C.'ye verdim. Ancak yeterli olmadığını söyleyince 19 bin liraya aldığım otomobili de verdim. Bu aracı 16 bin liraya müşteri bulup sattık. Bunun 1000 lirasını ben aldım, 15 binini Ferdi C.'ye verdim. Sonra elden de değişik tarihlerde paralar verdim."
'ALTINLARIN BEKÇİSİ İÇİN DE HER AY 2 BİN LİRA ÖDETTİRDİ'
Hasan Hüseyin S., "Ayrıca altınların bulunduğu villayı korumak için bir de bekçi tuttuğunu, bu bekçinin de aylık 2 bin liralık maaşı olduğunu söylemişti. Her ay bu villanın bekçiliği için de 2 bin lira gönderiyordum. Kızıma hediye ettiğini söyleyip üç taksidini bana ödettiği aracı da bir işinin olduğunu bahane ederek geri almıştı" dedi. Hasan Hüseyin S., Ferdi C.'nin kendisine 105 bin lira borcu olduğunu, 87 bin liralık protokolun zorla yapılmadığını ileri sürdü.
Duruşmaya katılmayan sanıklardan Doğan C. hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar veren mahkeme, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: DHA