"Ömer Güney'e talimat veren sesi tanıyorum"

PKK’nın Avrupa Sorumlusu Eski DEP Siirt milletvekili Zübeyir Aydar, Paris suikastı ve Hakan Fidan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İşte Zübeyir Aydar'ın yaptığı o açıklamalar...
 
Cemil Bayık, Ahmet Şık röportajında Hakan Fidan’ın kendilerine Paris suikastında MİT’in belli bir kanadının parmağı olduğunu ima ettiğini anlattı. Sizde de bu yönde bir bilgi var mı?

Doğru söylüyor Cemil Bayık arkadaş. Bunu illa Hakan Fidan’ın söylemesi gerekmez. Tayyip Erdoğan miting meydanlarında açıkladı.

Geçen sene bu sıralarda (mart) Urfa ve Ağrı mitinglerinde paralel yapı adı altında Cemaat’i eleştirirken “Oslo sürecini sabote ettiler, Müsteşarıma yöneldiler, Paris’te insan öldürerek süreci sabote etmeye çalıştılar” dedi. Bu davanın avukatları Tayyip Erdoğan’a ‘Sendeki bilgi nedir’ diye soralım diyor. Birincisi bu. İkincisi ses kaydı var Ömer Güney’in.

Size göre o ses kaydı doğru mu?

Doğru bir ses kaydıdır. Hatta ben kişi olarak söyleyeyim; şüphelendiğim bir ses de var.

Tanıdığınızı düşündüğünüz bir ses mi?

Şüphelendiğim bir ses de var devlet kanadından.

Ve siz bu kişiyi kişisel olarak tanıyorsunuz, öyle mi? Oslo Süreci sırasından mı?

Ses bana tanıdık geliyor, o kadar söyleyeyim. Öte yandan, MİT belgesi çıktı. Şu anda da bütün soruşturma geliyor ve Türkiye’de tıkanıyor.

Fransa neden sessiz? Fransız makamlarının Charlie Hebdo olayı sırasında ne kadar hızlı hareket edebildiğini gördük. Olayın üzerinden iki sene geçmiş. Sizde olan bu bilgiler Fransız polisinde yok mu?

Bunlar devletler arası ilişkilerdir. Bu dosyada Fransız antiterör polisi ilk etapta ciddi bir soruşturma yapmadı. Ben de avukatım, bana göre çok yüzeysel yaklaştı.

Hatta cinayet masası bu ilişkileri ortaya çıkardı büyük ölçüde. Ben o devletler arası ilişkilerden şüpheleniyorum. Fransa’da bir kesimin onayının olabileceği yönünde bende şüphe var.
 
HAKAN FİDAN’A ÜZÜLDÜM
 
Siz Hakan Fidan’ı Oslo sürecinde bizzat tanıdınız, değil mi?

Hakan Fidan’ı tanıyorum.

Hakan Fidan’ın milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapıp sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi üzerine geri çekmesini nasıl değerlendirdiniz? Sizce sürece katkısı MİT Müsteşarlığı devam ederken mi, yoksa siyasetin için de mi daha fazla olur?

Eğer istifa etmeseydi şu anda farklı bir titri olacaktı, aday olup devam etseydi farklı olacaktı. Ama önce istifa et, müracaat yap, sonra birisi diklenince istifanı al, yerine dön.

Hakan Fidan, bundan yara aldı. Düne kadar Hakan Fidan, hükümet içindeki bakanlardan daha etkili ve yetkili bir konum sahibi, Cumhurbaşkanı üzerinde etkisi olan bir insan olarak bilinirken bugün bir memurdur. Ya başlamayacaktı yahut da çıktığı yolu tamamlayacaktı.

Kendisine üzüldüm, bu duruma düşmemeliydi. Yetenekli bir insan, iradesini de yetenekleri doğrultusunda kullanmalıydı.

Kaynak: Cansu Çamlıbel | Hürriyet

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    ""Ömer Güney'e talimat veren sesi tanıyorum"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ