Gülşah Karadağ - Karşı Gazete
Muhalefetin iddiasına göre, AKP döneminde kamudan yüklü işler alan tüm işadamları, öncesinde TÜRGEV'e yüklü bağışlar yaptı.
Mapa İnşaat 6 milyon, Sinpaş Gayrimenkul 5,5 milyon, Taşyapı firması 1,5 milyon, Cengiz İnşaat 1 milyon, Kalyon İnşaat ve Mehmet Ali Aydınlar 500'er bin, İlbak Yapı 375 bin, Ali Ağaoğlu 100 bin lira bağışladı.
En büyük bağışçı Kral
TÜRGEV'in en yüklü bağışçısı ise Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz Essuud oldu. Kral Abdullah'ın kamu şirketi Royal Protocol, TÜRGEV'in Vakıfbank hesabına 100 milyon dolar yolladı.
Ne zaman?
26 Nisan 2012'de.
Başbakan Erdoğan'ın, Kral Abdullah'a yaptığı sürpriz ziyaretten iki hafta sonra.
Hani, dönüşünde bir başka Suudi Yasin El Kadı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile buluştuğu ziyaret...
Yurtdışı gezisinin konusu...
Tarih 13 Nisan 2012'ydi; Erdoğan, Çin ziyaretinden döneli daha 24 saat dolmadan uçağa atlayıp sabah 03.00'te soluğu Suudi Arabistan'da aldı; akşam oyalanmadan geri döndü, Cumartesi 02.00 sularında İstanbul'a indi.
Resmi açıklama, Kral Abdullah'la Suriye ve Irak meselelerinin görüşüldüğü yönündeydi. Peki gayriresmi durum neydi?
'Aile İşletmeleri' günü
Başbakan, Cumartesi günü, resmi programında bulunmadığı halde Haliç Kongre Merkezi'ne gitti. Binanın girişinde basın mensuplarının önü kesildi. Karşı'nın manşetinden hatırlarsanız, burada Hakan Fidan ve Yasin El Kadı ile buluştu.
O günün komedisi, Kongre Merkezi'ndeki etkinlikti: Aile İşletmeleri Kongresi.
Bu buluşmalardan iki hafta sonra Kral Abdullah TÜRGEV'e bağış yaptı. İki ay sonra 16 Haziran 2012'de, Kral Abdullah'ın 28 yıl önce satın aldığı ancak birinci derece SİT alanı olduğu için üzerine çivi çakamadığı Sevda Tepesi'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar izni verdi.
TÜRGEV ne iş yapar?
TÜRGEV, yani Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı. 2012'ye kadar adı İSEGEV'di. İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı.
Ne hizmet veriyor TÜRGEV?
Kız öğrenci yurtları açıyor. Sadece kız yurtları...
Artvin, Konya, Bursa'da birer, İstanbul'da yedi yurdu var.
Ne yapılıyor bu yurtlarda?
Yanıtını, üniversite ikinci sınıfta okuyan bir kız öğrencinin vakfın internet sitesinde yayınlanmış makalesinde bulmak mümkün. İlgili satırlar aşağıda...
Öyle görünüyor ki Erdoğan TÜRGEV'le bir paralel HİZMET hareketi yaratıyor. Kuvvetle muhtemel ki HİZMET'in yolu, kamu kaynaklarının işadamlarına peşkeş çekilmesinden ve kız öğrencilerin 'misyona' uygun yetiştirilmesinden geçiyor.
Seçim sloganı, "Hizmet bizim işimiz" olan Erdoğan...
İŞTE O MEKTUP!
'Babamız fırsat buldukça yanımıza gelir'
"Tıpkı evimiz gibi burada da annemiz bizim eğitimimiz ve gelişimimiz için tedbirler alıp projeler üretir. Anneden koparılamayan izinler ya da uygulanan sıkıyönetim karşısında sızlanma makamı, yaslanılacak omuzdur ablamız. Babamız işlerinden fırsat buldukça yanımıza gelir, bizi etrafına toplayıp Efendimizden, annelerimizden, sahabelerden, milletimizin abide şahsiyetlerinden örnek yaşam öyküleri anlatır."
"Onun sesinde ve ifadesinde boş tuvale bakıp çizeceği şaheseri gören ressamın, sıradan bir kumaşa bakıp dikeceği muhteşem kıyafeti gören terzinin, malzemelere bakıp pişecek yemeğin tadını ve kokusunu hisseden bir aşçının heyecanı vardır."
"Ondaki heyecanı, sevinci, coşkuyu görüp de inandığı şeye inanmamak elde değil."
"Bize özlediği gençliği anlattı o sizsiniz dedi."
"Beklediği nesli anlattı o sizsiniz dedi."
"Şimdi 'Geleceğin dünyasında sen neredesin?' diyor."
TÜRGEV Başakşehir Kız Yurdu'ndan bir öğrenci.
Varlığı 156 milyon lirayı aştı
arazi üzerine araziyi ele geçirdi
TÜRGEV, önceki adıyla İSEGEV 1996'da 5 bin lira nakitle kuruldu. 2012'de varlığı 156 milyon 980 bin liraya ulaştı.
Kral Abdullah'ın Sevda Tepesi'ne imar izni alış hikayesini ve TÜRGEV bağlantılarını, Murat Kışlalı'nın gazetesi Çağdaş Haber son sayısında yayımladı.
Fezlekelerde yer alan iddialara göre;
- Ali Ağaoğlu Küçükbakkalköy'de tahmini değeri 20 milyon dolar olan 20 dönümlük arazi bağışladı.
- İşadamı Mehmet Cengiz, Bağlarbaşı'nda bir arazi bağışladı.
- Ataşehir'de TMSF arazisi, Zeytinburnu'nda 9 dönüm Hazine arazisi, Üsküdar'da TCDD arazisi, Bursa'da Hazine arazisi, Tekirdağ'da Tarım İl Müdürlüğü'ne tahsisli bir arazi, Tokat'ta kamuya ait 20 dönüm arazi vakfa devredildi.
- Fatih'te Şehzadebaşı arazisi, çevresiyle birlikte vakfa katıldı.
- Fatih'te Hayırlıoğlu Vakfı'na ait, Yeşilay tarafından kullanılan 27 dönüm arazi vakfa geçti.