​Yerli ve milli olmayan

Cumhuriyet yazarı Doğan Satmış yerli ve milli olmayanı yazdı.
İşte Doğan Satmış'ın yazısından bir bölüm

Eski bakan Zafer Çağlayan’ın Patek Philippe marka saati İsviçre malıdır. Yerli ve milli değildir. Tourbillon özelliğe (anlatmak zor) sahiptir, fiyatı 395 bin dolardır. 3 TL’lik kur ile fiyatı 1.2 milyon lirayı bulan bu saat markasının en ucuz modeli bile Türkiye’de 30 bin TL’nin altında inmez. Ankara’da zirvedeki önemli kişilerde de bu marka saat olduğu, ancak Zafer Çağlayan’dan beri takmaya korktukları söylenir. 

Önceki Başbakan’ın hem eski savcı Zekeriya Öz’e, hem Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e birer adet gönderdiği makam otomobili Mercedes S serisi Alman malıdır. Yerli ve milli değildir. Bakanlarımızla çoğu valimizin de sahip olduğu Mercedes’lerin S 600 “Long” modelinin Türkiye fiyatı 1 milyon 245 bin TL’dir. VIP kişiler için alındığında aracın zırhlanması istenirse, fiyat iki katına kadar yükselir. 

Cumhurbaşkanı’na devletin aldığı Airbus A330-200 tipi makam uçağı Avrupa malıdır. Yerli ve milli değildir. Liste fiyatı 200 milyon dolar olan bu uçak, normalde 246 yolcu alabilen, geniş gövdeli, iri bir uçaktır. Biz uçağı bugüne kadar Erdoğan ve çevresindeki 10 gazeteci ile çekilmiş fotoğraflarında gördük ama aslında çok daha fazla kişiyi alabilir. Çok gazeteci binmesine rağmen görüntüleri medyaya hiç yansımadı ama uçağın iç tefrişatına milyonlarca dolar harcandığı bilinir. 

Reza Zarrab İranlıdır. Her ne kadar bir Türk’le evlenmiş ve önüne yatanların katkısıyla pasaport alıp Türk vatandaşlığına geçmişse de yerli ve milli tanımına uymaz. Türk pasaportunun yanı sıra İran pasaportu da vardır. Türkiye’ye girişte ve çıkışta bu iki pasaportundan birini kullanabilir. Vize gibi dertlerden kurtulmak için çoğu zengin işadamı gibi “Belize” benzeri üçüncü bir ülke vatandaşlığı almış olup olmadığı ise bilinmiyor. 


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "​Yerli ve milli olmayan" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete