‘Psikanaliz Yazıları Özgün Yapıt Ödülü’ Türkay Demir’in

İstanbul Psikanaliz Derneği, Psikanaliz Yazıları Özgün Yapıt Başarı Ödülü’nü “Ruhsallığın Merkezine Seyahat” adlı kitabıyla Prof. Türkay Demir’e verdi.
İstanbul Psikanaliz Derneği, Psikanaliz Yazıları Özgün Yapıt Başarı Ödülü’nü “Ruhsallığın Merkezine Seyahat” adlı kitabıyla Prof. Türkay Demir’e verdi. Ödül gerekçesinde, “Türkay Demir bu kitabıyla psikanalitik yazıların üretilebilmesinde ve psikanalitik bakış açısının tanıtılıp yaygınlaştırılmasında psikanalize değerli bir katkıda bulunmuştur” dendi.

İstanbul Fransız Kültür Derneği’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Türkay Demir, “Psikanaliz, edebiyat, toplumbilim ve felsefe hep zihinsel dünyamın köşe taşları oldular. Bu konularda okuma ve öğrenme hevesimin yanı başında da yazmak isteği yer aldı. İyi yazı yazabilmek her zaman çok istediğim ve yapabildiğimi hissedersem kendimden memnun olduğum şeylerden birisi oldu” dedi.

Prof. Demir, “Ancak böyle güzel haberleri kendisine vermeyi en çok isteyebileceğim kişiyi, sevgili oğlum Eren’i temmuz ayında yitirdim. Hayatımın her alanında olduğu gibi kitabın içinde de gizli ya da açık olarak pek çok yerde Eren’e ait izler ve işaretler vardır. (…) O nedenle huzurunuzda bu ödülü canımdan aziz oğlumun sevgili anısına ithaf etmeme müsaadenizi rica ediyorum. Eren’in anısı önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum” dedi.



    :

    :

    :

    :

    "‘Psikanaliz Yazıları Özgün Yapıt Ödülü’ Türkay Demir’in" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ