Aydınlık'a da FETÖ suçlaması

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım, yaptıkları 'MİT Tırları' haberi hakkında konuştu.
Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım, yaptıkları "MİT Tırları" haberi nedeniyle kendilerine de soruşturma başlatıldığı yönünde duyumları olduğunu belirterek, "Bizi de Can Dündar soruşturmasına dahil ettiler" dedi.

Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutuklanmasını ve gazeteciler üzerindeki baskıyı değerlendirren Yıldırım, TIR’lar durdurulduktan 2 gün sonra tamamen habercilik refleksiyle ve “ülkenin güvenliğini düşünerek” bu haberi yaptıklarını ifade etti.

Yıldırım, kamuoyunda "Can Dündar'ın tutuklanmasına rağmen kendilerine soruşturma açılmadığı" yönündeki iddialara da cevap vererek, "Bize de soruşturma açıldığını duyduk. Bize ulaşmış herhangi bir resmi belge yok ancak adliye kaynaklarından bir soruşturma başlatıldığı bilgisine ulaştık. Can Dündar ve Erdem Gül ile aynı dosyaya dahil edileceğimiz söyleniyor” diye konuştu. Yıldırım, “FETÖ’ye yardım ve yataklık bize en son yöneltilecek suçlamadır” diyerek, kendilerinin böyle birşeyle suçlanamayacağını da ifade etti.

Cumhuriyet’e verilen görüntüler ile Aydınlık’ın yayınladığı görüntüler arasında farklar olduğunu Dündar’ın da ifade ettiğini kaydeden Yıldırım şunları söyledi: 

“TIR’ların durdurulmasından 2 gün sonra yaptık haberi. Tamamen habercilik refleksiyle ve ülkenin çıkarlarını düşünerek. Ardından TIR haberlerine yayın yasağı konuldu. Yasağın ardıdan Cumhuriyet o görüntüleri yayınladı. Cumhuriyet’te yayınlanan görüntüler ile Aydınlık’ta yayınlanan görüntülerde farklılık olduğunu Can Dündar da ifade etti. Silah dolu TIR’larla ilgili haber nedeniyle bize soruşturma başlatıldığını, ifadeye çağrılacağımızı duyduk. Dündar ve Gül ile aynı dosyaya dahil edileceğimiz söyleniyor. Elimize henüz resmi bir belge ulaşmadı. Adliye kaynaklarından edindiğimiz bilgiler bunlar.”

Gazeteciler üzerindeki baskıyı da değerlendiren Yıldırım, her iktidarın kendilerine bağlı medya yapılanmasına gittiğini kaydetti. Türkiye’de iktidarın bütün medyayı kendine bağladığını anlatan Yıldırım, “Aykırı bir sese tahammülü olmayan bir ülke haline geldik. Sesimiz kısılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: haberdar

    :

    :

    :

    :

    "Aydınlık'a da FETÖ suçlaması" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete