Can Dündar ifadeye çağrıldı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar MİT TIR'ları haberi için ifadeye çağrıldı
Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, yarın Çağlayan Adliyesi'nde ifade verecek.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Adana’da durdurulan MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınladıkları nedeniyle ifadeye çağrıldı. Can Dündar konuyu Twitter’dan paylaştığı "Savcı aradı. MİT TIR'ları haberimiz için ifadeye çağırdı. Ben ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül, yarın 11.00'de Çağlayan'da" mesajıyla duyururken, Cumhuriyet gazetesi konu ile ilgili haberi #ifadeyegidiyoruz hashtagi ile paylaştı. Dündar’ın saat 11:00’de Gül’ün ise saat 13’te ifade vereceği belirtildi.

MİT TIR’ları haberi, Cumhuriyet Gazetesi’nde “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle 29 Mayıs tarihinde yayımlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bu haber hakkında “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Siyasi ve askeri casusluk”, “Gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “Terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını bir basın açıklamasıyla duyurmuştu.

ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet ve Dündar'dan kişisel olarak da şikayetçi olmuştu. Cumhurbaşkanı dilekçesinde, “Devletin menfaatlerini gerçeğe aykırı görüntü ve bilgileri yayınlamak suretiyle hedef alan şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez” denilmiş ve Dündar’ın bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapsi cezası ile cezalandırılması istenmişti.

ERDEM GÜL'ÜN 'KİRLİ OPERASYON' HABERİ

Bu haberden 2 hafta sonra da Erdem Gül’ün “Kirli Operasyon” başlıklı haberi yayınlanmış, orada da IŞİD bayrağının dalgalanmasına ve cihatçıların Atme kampına taşınmasına ilişkin göüntülere yer verilmişti. Haberde cihatçıları taşıyan otobüs şoförlerinin ifadeleri de yer almıştı. Gül, 12 Haziran’daki haberinde de Erdoğan’ın yok dediği silahların, Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvarında yapılan inceleme raporunu yayımlamıştı.

Bu haberlerden 5,5 ay sonra önceki gün İstanbul Başsavcılığı, Dündar ve Gül’ü, ifade vermeye çağırdı.

    :

    :

    :

    :

    "Can Dündar ifadeye çağrıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete