Kadın gazeteciye Ahlak Bürosu sorgusu

Haber yapan kadın gazeteci Ahlak Bürosu'nda ifade verdi
Denizli'de yerel bir internet haber sitesinin sahibi Kadriye Sözeri, otobüs şoförlerinin sorunlarıyla ilgili yaptığı bir haber nedeniyle Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği'nde ifadesinin alınmasına tepki gösterip, "Bir gazetecinin Ahlak Şube'de ifade vermesi çok onur kırıcı" dedi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da uygulamayı yazılı açıklamayla kınadı.

'Denizli Ekspres' adıyla yayın yapan yerel internet haber sitesinin sahibi Kadriye Sözeri, bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Denizli Ulaşım A.Ş.'de görevli otobüs şoförlerinin gazetelere maille yolladığı sorunlarını içeren ve şirkette bazı usulsüzlükler yapıldığı yolundaki ihbar mektubunu haber yaparak sitesinde yayınladı. Haberin yayınlanması üzerine Ulaşım A.Ş.'deki bazı yetkililer, Sözeri'den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gazeteci Sözeri ifadesinin alınması için Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne çağırıldı. Sözeri'nin ifadesi geçen cuma günü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Bürosu'nda görevli polisler tarafından alındı.

Kadın gazetecinin ifadesinin polis merkezi veya savcılık yerine Emniyet Müdürlüğü'nün Ahlak Bürosu'nda alınması tepkiye yol açtı. İfadesinin Ahlak Bürosu'nda alınmasına tepki gösteren Kadriye Sözeri, polislerin kendisine haberin kaynağını sorduğunu belirterek, "Haberle ilgili her zaman başımıza gelen olaylar. Ancak, böylesi ilk kez başıma geliyor. Kadın bir gazeteci olarak Ahlak Şube'de ifade vermem çok komik. Önce şaka zannettim. 'Fuhuşta mı yakaladınız, neden buradayım?' diye görevlilere sordum. 'Evrak bize geldi' diye yanıt verdiler. Kadın bir gazeteci olarak neden Ahlak Şube'de ifade verdim, Neydi suçum? Gazetecinin bu kadar itibarsızlaştırıldığına inanamıyorum. Bir gazetecinin Ahlak Şube'de ifade vermesi çok onur kırıcı" diye konuştu. Sözeri, kendisine yapılan uygulamanın peşini bırakmayacağını, hakkını arayacağını söyledi.

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

Olay üzerine Denizli Gazeteciler Cemiyeti de yazılı açıklama yaparak uygulamayı eleştirdi. Cemiyet Başkanı Ümit Varol, gazetecilerin bazen yaptıkları haberlerden dolayı ifade vermek için emniyete çağrıldığını veya hakim karşısına çıktığını belirterek, "Özellikle e-posta ile gelen haberi yayımlayan bir kadın meslektaşımızın Ahlak Masası'nda ifade vermeye çağrılmasını kınıyorum. Ortada iddia üzerine yapılan bir haber var. Bu haber doğruysa sorun yok, gerçek değilse mahkemeye verilir ve bunun için gereken prosedür ne ise uygulanır. Burada görülen olay, bir gazeteciden çok bir kadına yapılan haksızlık ve ayıptır. Ahlak Masası'nda neden ifadeler alındığı bilinmektedir. Bir gazetecinin, yaptığı haberden dolayı bu şubede ifadeye çağrılmasını bir kez daha esefle kınıyor ve sorumluları göreve çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kadın gazeteciye Ahlak Bürosu sorgusu" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete