Abdullah Öcalan'ın ailesinden TBMM'de basın toplantısı

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan'a ağır tecrit uygulandığını belirterek kendisinden haber alınamaması sebebiyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
Abdullah Öcalan'ın ailesi TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.

Tecridin bir an evvel son bulması için çağrı yapan Dilek Öcalan, "Ben bugün burada HDP milletvekili olarak ama aynı zamanda Sayın Abdullah Öcalan'ın ailesinin bir ferdi olarak, İmralı'da bulunan diğer tutukluların aileleri ile birlikte karşınızdayım" dedi.

Mehmet Öcalan, kardeşi Abdullah Öcalan'ın 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014 tarihinden beri ailesiyle, 5 Nisan 2015 tarihinden itibaren ise İmralı Heyeti ile görüşmesinin engellendiği ve en son 26 Aralık 2015 tarihinde yanındaki 2 tutuklunun Silivri Cezaevi'ne nakledildiğini belirtti. 

Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde 'Öcalan'a Özgürlük' başlıklı kampanya ve basın açıklamalarını anlatan Mehmet Öcalan, "Barış için bir çözüm üretebilmek adına, bütün kesimlerin bu süreçte elini taşın altına koyması gerekmektedir. Çatışmasızlık ortamını yeniden inşa etmek ve kalıcı barışı sağlayabilmek için sürecin baş müzakerecisi olan Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması, özgürlüğünün acil olarak gündemimize gelmesi gerekmektedir." dedi.

'YASALARLA VERİLMİŞ HAKLARDAN MEN EDİLİŞ...'


Mehmet Öcalan sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu talebin sadece Kürtlerin değil, farklı uluslardan işçilerin, emekçilerin, devrimcilerin ve sosyalistlerin talebi olduğunu görünür kılmak adına başlatılan bu eyleme de sessiz kalınması, bir kez daha gösteriyor ki Avrupa Birliği Devletleri 'Öcalan'a Özgürlük ve Kürdistan'a Statü' talebine sessizler."

Öcalan'ın sağlığı ve güvenlik durumuyla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını belirten Mehmet Öcalan, "Yasalarla verilmiş olan haklardan keyfi bir şekilde men edilmiş durumda olmasını ailesi olarak kabul etmiyoruz. Biz ailelere ve kamuoyuna bu keyfi tutumların açıklanması ve bir an önce Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik ciddi adımların atılmasını talep ediyoruz. Sayın Öcalan'ın müzakereleri eşit ve özgür bir şekilde yürütmesinin koşulları sağlanmalıdır." açıklamalarında bulundu.

    :

    :

    :

    :

    "Abdullah Öcalan'ın ailesinden TBMM'de basın toplantısı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete