CHP liderinden zehir zemberek sözler!

Karaman'da ENSAR Vakfı ve KAİMDER Evlerinde gerçekleştiği ortaya çıkan erkek çocuklarına tecavüz skandalının altından şoke eden gerçek çıktı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP Grup toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye genelinde yasadışı olarak açılan ve küçük çocukların yatılı olarak kaldığı on binden fazla ev olduğunu açıkladı.

"Dernekler ve vakıflar yurt açamazlar, o zaman bunlar nasıl açtılar Vali yok mu, Emniyet müdürü yok mu? Milli Eğitim Müdürü yok mu? Bakanı yok mu? Başbakan yok mu?  Bu yurtlara kim izin verdi?" diye soran Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

YASAK OLDUĞU HALDE, DERNEK VE VAKIFLARIN YURT AÇMASINA KİM İZİN VERDİ?

"İki gerçek ortaya çıktı. Çocuklarımızın istismara uğradığı o yurtların kime ait olduğunu oradaki hiçbir kamu görevlisi söylemiyor korkudan. İkinci gerçek: Dernekler ve vakıflar ilk ve ortaöğrenim düzeyinde yurt açamazlar çünkü yasak.

O zaman soru şu; yasaksa yurt açılamıyorsa bunlar bu öğrenci yurtlarını nasıl ve kimin izniyle açtılar?

"SAVCIYA, VALİYE GÖZDAĞI VERİLİYOR"

Çıkıp o vakfı övmek ne demek! Savcıya, valiye gözdağı vermektir, 'Sakın ha vakıf hakkında bir şey yapmayın' demektir. 

"O YURTLARI PARALEL YAPI MI AÇTI?"

Sayın Davutoğlu'na sormak isterim; o çocuk yurtlarını paralel yapı mı açtı, öğretmenleri paralel yapı mı görevlendirdi, çok daha ayıbı var, daha önce tecavüzden mahkum olmuş iki yıl hüküm giymiş birisi vakfın etkinliklerine davet ediliyor, sen suçlusun kardeşim, suçunu başkalarına atma!

"BU İŞİN ASIL SORUMLUSU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI"

Sayın bakan, yasaların sana verdiği görevi sen yerine  getirmiyorsun. Neden? Bu işin asıl sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır.  Biz çocuklarımızı eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı'na  emanet ediyoruz, Milli Eğitimi sorumlu tutmayacağız da kimi tutacağız? 

"MÜDÜR YARDIMCISI SÖYLEDİ, DAVUTOĞLU SUÇ ÜSTÜ YAPILDI"

Şimdi hepsi inkar ediyor 'o yurtlar bizim değil' diye.  O çocukları gidip ailelerinden nasıl istiyordunuz? ENSAR diye KAİMDER diye istiyordunuz, o çocukları alıyor, birilerine teslim ediyordunuz... İlköğretim ve okul öncesi için özel yurt açılamaz. Yasalara göre yasak.

Karaman İmam Hatip Müdür Yardımcısı diyor ki: ”öğrencilerimiz KAİMDER ve ENSAR evlerinde yatılı olarak kalır."  Bu ifade sayın  Davutoğlu, sizi suç üstü yapan bir ifade! Nasıl açtılar bu yurtları, hangi gerekçe ile açtılar?

"BU YASADIŞI EVLERDEN TÜRKİYE'DE KAÇ TANE VAR?"

Sayın Davutoğlu, yasa dışı bu evlerden Türkiye'de kaç  tane var?  Bana gelen bilgi  on binin üzerinde. Hükümetin tamamından haberi var... O çocuklara ne öğretildi orada? Cumhuriyet düşmanlığı öğretiliyor. Fakir aile çocukları bunlar, iyi bir din eğitimi alsın diye gönderiliyor, koskoca Türkiye barınma ihtiyacını nasıl karşılayamaz? Önce araştırma komisyonu teklifimizi reddettiler, sonra kabul etmek  zorunda kaldılar. Bütün bu kirli çamaşırları ortaya çıkaracağız!"

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP liderinden zehir zemberek sözler!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete