Erdoğan'ı 'kırmızı kitap' sözüyle vurdu

Başbakan Erdoğan’ın “Kırmızı Kitaba (Milli Güvenlik Siyaset Belgesi) cemaat tehdit olarak girecek” sözleri TBMM’de soru önergesi oldu.
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan’ın  2010 Referandumu öncesinde propaganda konuşmalarında söylediği “Demokrasinin gereğini yapacağız, siyaset belgesinde asla iç tehdit olmayacak” sözlerini hatırlatarak soru önergesi verdi.

"2010 ÖNCESİ UYGULAMALARA GERİ DÖNÜLÜYOR"

Tanrıkulu önergesinde, “Demokratik bir ülkede iç veya dış tehditlere karşı alınacak tedbirler konusunda sorumlu kurumlar belliyken, kamuoyundan gizli tutulan Kırmızı Kitap gibi belli siyasal, inançsal kesim veya grupların fişlendiği ve hedef alındığı metinlerin yürürlükte bulundurulması söz konusu olmamalıdır.” vurgusu yaptıktan sonra Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı.  

2010 referandumu öncesinde Erdoğan’ın “Demokrasinin gereğini yapacağız. Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde asla iç tehdit olmayacak.” sözlerini hatırlatan Tanrıkulu, soru önergesinde “Aynı Başbakan ve hükümet, şimdilerde yine belli kesimler konusunda 2010 öncesindeki uygulamalara geri dönüleceğini ifade etmektedirler” dedi. 

"ERDOĞAN'LA ARASI BOZUK OLANLAR TEHDİT HALİNDE MİDİR?"

Soru önergesinde Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hangi grup ve cemaatleri kırmızı kitaba alacağı, ve bunlara ne tip uygulamalar yapacağını soran  Tanrıkulu, şöyle devam etti:

“Hukuk sisteminde suç ve cezanın tanımı belliyken, Kırmızı Kitap paralel hukuk olarak mı işletilmektedir.?

Erdoğan’ın arasının bozulduğu kesimler, sözkonusu kesimleri iç tehdit haline mi getirmiştir.?

Son 10 yılda Kırmızı Kitaba alınmış kesimler hakkında ne tür uygulamalara gidilmiştir?” (EDK)






    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ı 'kırmızı kitap' sözüyle vurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ