“Gül gibi siyasi mevta olursun”

Erdoğan Davutoğlu'nu Gül'ü örnek göstererek tehdit etti.
İşte Takan'ın yazısı...

Geçtiğimiz Çarşamba, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için gerçekten trajik bir gündü. Kendisini siyasete taşıyan Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ne veda ederken yaşadığı derin sıkıntıları, bunalımları, hüsranları yaşadı. Ahmet Hoca, kendisini Genel Başkanlığa atayan Recep Erdoğan'dan "Abdullah Gül gibi siyasi mevta olursun" uyarısı aldı. Ne yazık ki "intifada" başlatamadı!..

O günü ve hazin (!) sürecin öyküsünü aktarayım...

"Muhtar bile olamaz"ı siyasi yolculuğunda hep bir mağduriyet alanı olarak kullanan Erdoğan, Saray'ına kurulduğu günden bu yana neredeyse tüm mesajlarını muhtarlar üzerinden verir hale geldi. 8'inci kez topladığı muhtarların huzurunda Davutoğlu'na "CHP ile koalisyon hevesi senin siyasi intiharın olacak" mesajını yolladı.

"ÜYELER KOALİSYONA YANAŞMADI"

O konuşmanın ardından Parti MYK'sını toplayan Davutoğlu, üyelerin koalisyona yanaşmamaları üzerine çok da istediği CHP ile koalisyondan vazgeçti.

12 Ağustos'taki MYK toplantısında Davutoğlu, burada bir koalisyon kararı almaktan çok, "CHP'ye ne deyip masadan kalkacağız, ülkeyi hükümetsiz bırakmayı nasıl seçmene anlatacağız"ı konuştu. MYK'da Saray'ın buyruğu üzerine, "MHP'ye bir kez daha gidelim olmazsa erken seçim" kararı alındı.

MYK'da alınan karar Çarşamba günü toplantı bitimi Saray'a, CHP koalisyon ekibinde olan Ömer Çelik ve Mücahit Arslan üzerinden bildirildi. Saray'da Perşembe günü CHP ile görüşmelerden önce gerçekleşecek Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin bir esprisi kalmamıştı.

"DEVLET GÜNÜ"

Çünkü, Erdoğan "devlet günü"nde Davutoğlu ile ne terör ne de ekonomik sorunları masaya yatıracaktı. Bir türlü istediğine gelmeyen Davutoğlu'nun eğer koalisyonda hâlâ gönlü var ise bu görüşmede son ayarı verecekti.

Tıpkı bir hafta önce İstanbul'da baş başa yaptığı 3 buçuk saatlik görüşmede olduğu gibi. Saray'ın tüm bu baskılarından dolayı kafasında 9 seçenekli koalisyon oluşturan Davutoğlu, bunu bir türlü hayata geçiremediği gibi Erdoğan'sız bir seçeneği de ortaya koyamadı.

Erdoğan ile Perşembe görüşmesi yapmadan Kılıçdaroğlu ile görüşmeye giren Davutoğlu, buradan çıkışta koalisyonunun olmayacağını ve erken seçime gidileceğini deklare etti. Yani intihar etmedi. Sonrasında da patron'u arayarak "kendisi için gereğini yaptığını" bildirdi. Oysa Davutoğlu önüne konulan ana anketleri gördüğünde, koalisyondan başka çıkış yolunun olmadığını biliyordu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "“Gül gibi siyasi mevta olursun”" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete