'Hükümet toplumu terörize etti, hayvanlar çiftliğine döndük'

Görevinden istifa eden ve 81 il valisini istifaya çağırdığı için geçtiğimiz hafta çok konuşulan Ömer Faruk İlhan yine çarpıcı açıklamalar yaptı.
 Ahmet Hakan'ın dövülmesi ile ilgili, "AKP toplumu terörize etti" diyen İlhan, PKK'nın bölgede güçlenmesine valiler yol açtı iddialarına yanıt verdi: "Hükümet hedef saptırmaya çalışıyor, valilerin bir ihamli söz konusu değildir." İlhan ayrıca Türkiye'nin Hayvanlar Çiftliği romanındaki gibi bir ülke olduğunu, düzeni sorgulayan herkesin hain ve paralelci ilan edildiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta 81 il valisi ve tüm kamu görevlilerine sivil itaatsizlik eylemi çağrısı yapan ve hükümeti felç edin diye seslenen eski vali Ömer Faruk İlhan bu hafta da çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. KRT'de Çağlar Cilara'ya konuşan İlhan, Türkiye'nin Hayvanlar Çiftliği romanındaki gibi bir ülke olduğunu, düzeni sorgulayan herkesin hain ve paralelci ilan edildiğini belirtti, Ahmet Hakan saldırısını ise Ak Parti'ye bağladı ve şöyle konuştu:

"DÜZENİ SORGULAYAN HERKES PARALELCİ VE HAİN İLAN EDİLİYOR"

"Maalesef AKP toplumun kodlarını bozdu, toplumu terörize etti, köşe yazarları insanları ölümle tehdit edecek cürete ve pervasızlığa ulaştı. Aynen Orwell'in Hayvanlar Çiftliği romanındaki gibi, düzeni sorgulayan herkes çok rahat ve keyfi bir şekilde hain ilan ediliyor, ajan ilan ediliyor, paralelci ilan ediliyor. Buna kimsenin hakkı yok. Bu tür sıfatlar, isimlendirmeler hukuki çerçevede yapılır, bunu siz ceza kanununa koyarsanız bu suçu işleyen kişiye de hukuk gereken cezayı verir. Hiç kimsenin kendisini kurucu irade yerine koyup insanları kategorize etme hakkı yok. İktidar bu tutumundan derhal vazgeçmeli. Ahmet Hakan'ın saldırıya uğraması AKP iktidarının ülkeyi sokmuş olduğu siyasi atmosferden kaynaklanıyor."



PKK'nın artan eylemleri ile ilgili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kamu görevlileri gelişmeleri eksik veya yanlış anladı bu da zaafiyete yol açtı" sözlerine yanıt veren eski vali İlhan, "Valilerin bir ihamli söz konusu değildir. Burada hükümet hedef saptırmaya çalışıyor" dedi ve şöyle konuştu:

"HÜKÜMET HEDEF SAPTIRIYOR, PKK'NIN GÜÇLENMESİNDE VALİLERİN İHMALİ YOK"

"Bölgede görev yapan ehil kamu görevlilerinin bu konuda herhangi bir ihamli söz konusu değil. Valilerin bir ihamli söz konusu değildir. Burada hükümet hedef saptırmaya çalışıyor, bu çok net. Sorumluluğu üzerinden atıyor, bunu da emrindeki memurlara atarak kurtulamaz bu işten. Kimse işin kolayına kaçıp bürokratları suçlamasın. Ben oradaki bürokratların görevlerini yaptıklarına şahidim. Kimse onlara beceriksiz demesin."

 

    :

    :

    :

    :

    "'Hükümet toplumu terörize etti, hayvanlar çiftliğine döndük'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete