Nesrin Baytok: Eşimle evliliğimiz mutlu bir şekilde sürüyor

TBMM Başkanlığı için Deniz Baykal'ın ismi geçerken Baykal’lı kaset skandalının kadın kahramanı Baykal’ın özel kalem müdürü Nesrin Baytok değerlendirmede bulundu.
Ankara’da Baykal’ın ‘Onurlu Veda’ için TBMM Başkanlığı ısrarı tartışılırken, Baykal’lı kaset skandalının kadın kahramanı Baykal’ın özel kalem müdürü ve eski CHP Milletvekili Nesrin Baytok tüm bu olup bitenlere ne diyordu?

Şimdilerde ne iş yapıyordu, evliliği ne durumdaydı? O dönem Erdoğan, “Peki hanım milletvekiline ne oldu? O’nu aday yapmadılar. Suçlu sadece o mu? İkisi de suçlu değil mi?” diye meydanlarda kasedin üzerinde tepinmişti.

Erdoğan haklı mıydı, Baytok siyasetten tamamen uzaklaştırılırken, Baykal önce tekrar milletvekili yapılmıştı, şimdi de Erdoğan’la işbirliği yaparak Meclis Başkanı olmak için mücadele ediyordu. Kasetin faturası sadece ‘kadın’ tarafına mı kesilmişti?

BAYKAL’IN ADAYLIĞINA DESTEK

Baytok, o kasetle CHP’de ve Türkiye siyasetinde neler değiştiğine ilişkin düşüncelerini paylaştı ancak o ifadeleri için ‘off the record’ şartı getirdi.

Şimdilik medya aracılığıyla sıcak gündemdeki tartışmaların içerisine yeniden çekilmek istemediğini söyleyen Baytok, Deniz Baykal’ın bugünkü TBMM Başkanlığı adaylığı içinse “Her zaman saygı değer politik çizgi sahibi birisi” diyerek doğal bulduğunu dile getirdi.

KOALİSYONLARI YAZIYOR

Detaylı demeç vermeyi reddeden Baytok, siyaset dışında ama yine de siyasetle yakından ilgili. Uzun yıllar yoğun şekilde çalıştıktan sonra özellikle kitap okuma ve yazma çalışmalarına geri döndüğünü söyleyen Baytok, Türkiye’de 1990’lı yıllardan sonraki koalisyon süreçlerini inceleyen bir çalışmayı taslak haline getirdiğini söyledi.

Baytok, “Belgesel niteliğinde 90’lı yıllarda koalisyon hükümetlerini çalıştım. Proje aşamasında ama ilgi olursa yayınlamayı düşünüyorum. 90’lı yıllar nasıl 2000’li yıllara yol açtı diye epey yazıya döktüm.

Mesela Aralık 1995 seçimlerini ele aldım. Örneğin milletvekilleri transferleri, hükümet kuruluşu gibi müthiş bir dönem. Umuyorum bu çalışmam yayınlanma aşamasına gelir”
 dedi.

Baytok, bu çalışmasında kişisel anılarına yer vermediğini ancak o dönemki gazete arşivlerini tarayarak bir gözlemci olarak süreçleri ele aldığını ifade etti.

EŞİMLE MUTLU EVLİLİĞİMİZ SÜRÜYOR

Nesrin Baytok, en son 2014 yılında Bilgi Yayınevi’nden çıkan ‘Demir Taht’ isimli romanıyla gündeme gelmişti. O romanında antik çağ Anadolu’sundaki iktidar kavgalarını ele alan Baytok, şimdi o romanının kısmen devamı niteliğinde ikinci romanını tamamlamak istediğini de açıkladı.

Hitit ile Mısır arasındaki Kadeş Anlaşması’nın sonrasını yazdığını belirten Baytok, bugünlerde roman çalışmasına ağırlık verdiğini söyledi.

İnternette arama yapıldığında eşi Can Baytok ile boşandığı iddiasını içeren çok sayıda haber ve yazı olduğunu da anımsatıldığında Nesrin Baytok, “Boşandınız mı, gerçek durum nedir?” diye sorulduğunda gülümsedi. “Her bakımdan ezberleri bozduğumuzu biliyorum” diyen Baytok, eşi Can Baytok ile evliliklerini mutlu bir şekilde sürdürdüklerini de açıkladı.

Kaynak: Yıldız Yazıcıoğlu / Nokta dergisi

    :

    :

    :

    :

    "Nesrin Baytok: Eşimle evliliğimiz mutlu bir şekilde sürüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete