Risotto Osman’ın üstünü çizdiler!

Bürokraside adı 'Risotto Osman'a çıkan, seçim dönemlerinin İçişleri Bakanı Osman Güneş AKP adaylığı için umduğunu bulamadı.
Şaraplı “Risotto” olayı ile gündeme gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, temayül yoklamasında şok yaşadı. AKP’den Yozgat milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Güneş memleketinde yapılan temayül yoklamasında üçüncü çıktı.

ulislerde yoklamaya girmeyen mevcut milletvekillerin de eklenmesiyle Güneş’in daha alt sıralara düşeceği ve “seçilme ihtimali”nin zayıflayacağı konuşuluyor.

TANER HOCA BİRİNCİ OLDU

Daha önce Şırnak ve Kayseri Valiliği ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı yapan, 2007 genel seçimleri öncesinde de üç ay İçişleri Bakanı olan Osman Güneş Yozgat’ta beklediği sonucu alamadı.

Temayül yoklamasından onkoloji profesörü Taner Demirer 680 oyla birinci çıktı. Güneş ise üçüncü olabildi ve 523 oy aldı. Temayül yoklaması sonuçları Osman Güneş’in listedeki yerini kritik konuma getirdi. Mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına dahil edilmedi.

AKP’NİN 3 VEKİLİ BULUNUYOR

Yozgat’ta AKP’nin 3 milletvekili bulunuyor. Bu da Güneş’in “seçilebilir bir yerden” listeye girmesini zora sokan diğer bir etmen.

MHP YOZGAT’TA GÜÇLÜ

MHP’nin kalelerinden Yozgat’ın milletvekili MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yine memleketinden aday olacak. MHP Yozgat’ta en az 2 milletvekili çıkarmayı hedefliyor.

Kulislerden Güneş’in 3 ya da 4. sıradan aday gösterilmesinin bile seçilme olasılığını zayıflatacağı konuşuluyor.

RİSOTTO KRİZİ NEYDİ?

Osman Güneş 2007 seçimleri öncesi, seçim dönemi için geçici İçişleri Bakanlığı döneminde, Muğla’da bir etkinliğe katılmış ve ikram edilen İtalyan yemeği Risotto’yu çok beğenmişti.

Aşçı’yı çağırıp tebrik eden Güneş, yemeğin içinde şarap olduğunu öğrenince çok kızmış ve masayı terketmişti. Daha sonra yemeği düzenleyen Muğla Valisi Temel Koçaklar görevden alınmıştı.

Dönemim Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Koçaklar’ı Danıştay’a üye seçmişti.

    :

    :

    :

    :

    "Risotto Osman’ın üstünü çizdiler!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ