TÜRGEV'in akıl almaz yükselişi

TÜRGEV'in yurt olarak kullandığı kamu kaynaklı gayri menkul varlığı son iki yılda 4 kat büyüdü.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdağan'ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın, (TÜRGEV) kamu kaynaklı gayri menkul varlığı son iki yılda rekor seviyede artış gösterdi.

156 MİLYON'A YÜKSELDİ

Yaklaşık 5 bin lira ile kurulan TÜRGEV’in 2011 yılında vergi muafiyeti tanınmasıyla birlikte 2012 yılındaki maddi mal beyanı 156 milyon liraya ulaştı. Vakfa ait tespit edilebilen kamu kaynaklı yurt sayısı ise son verilere göre 23'e yükselmiş durumda.

KURUL ÜYELERİ ARASINDA KİMLER YOK Kİ

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Ergün'ün yaptığı TÜRGEV'in kurul üyeleri arasında Bilal Erdoğan'ın dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük kızı Esra Albayrak, AKP İstanbul Milletvekilleri Mehmet Doğan Kubat ve Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi isimler de yer alıyor.

YÜKSELİŞİN ZİRVESİ 2014 YILI

Vakfın kendi kayıtlarında AKP iktidarı öncesinde TÜRGEV'e ait olan kamu kaynaklı yurt sayısı Cerrahpaşa ve Hasanpaşa'daki 2 adet yüksek öğrenim kız öğrenci yurdu ile sınırlı olarak gözüküyor. Yurt'ta Hakan Akpınar'ın haberine göre,  vakfın kamu kaynağıyla edindiği yurt sayısı aynı kayıtlarda, 2002 yılı itibariyle başlayan AKP iktidarları dönemiyle birlikte 2013 yılında 15'e yükselmiş olarak gözüküyor.

YÜZDE 400'LÜK ARTIŞ

Vakfın bu yükselişindeki zirve yılsa, yurt sayısında yüzde 400'lük artışın yaşandığı 2013-2014 yılları arası. Kurulduğu 1996'dan 2012'ye kadar 15 yılda, kamu kaynaklı yurt sayısı sadece 5 olan vakıf, böylece verilere göre yurt sayısını 23'e yükseltmiş oldu. Özellikle dini eğitimi ön plandaki kız öğrenci yurtları açan TÜRGEV'in İstanbul dışında Türkiye'deyse Bursa, Artvin Konya, Ankara, Edirne ve Antalya'da yurtlar bulunuyor.

YURTLAR ARTIK HARİTALI SİSTEMDE

TÜRGEV'in son yıllardaki yurt sayısında gözlemlenen yüksek orandaki artış vakfın internet sitesinde de değişikliğe yol açtı. Yurtlar ilgili bilgileri daha önce fotoğraflar üzerinden yayınlayan vakıf, yurt sayılarının ve bulunduğu şehirlerin artması ile birlikte artık sitesinde 'Google Maps' tabanlı harita sistemi kullanmaya başladı.

Kaynak : Yurt Gazetesi / Hakan Akpınar 

    :

    :

    :

    :

    "TÜRGEV'in akıl almaz yükselişi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ