HDP'li Kürkçü Meclis'e kask ile geldi

HDP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, Meclis'te dün gece yaşanan kavgayla ilgili basın toplantısı yaptı. Toplantıya kavga sırasında başından yaralanan Ertuğrul Kürkçü, kaskla geldi.
İşte HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın açıklamalarının satırbaşları:

"İLK KANI MECLİS'TE DÖKTÜLER"

”Hem bize hem de anamuhalefete ilişkin AKP grubunun pervasızca, vahşice saldırıları gerçekleşti.

Aylardır hükümete çağrı yapıyoruz , uyarıda bulunuyoruz. Bu güvenlik paketinin Türkiye'yi karanlık bir noktaya götürdüğünü, barışı tehdit ettiğini söyledik. Bu güvenlik paketi değil, devlet terörünü meşru hale getirecek bir yasadır. 

İç güvenlik yasası henüz gelmeden, ilk kanı Meclis'teki döktüler. Paket yasalaştığında, AKP grubunun muhalefete saldırısı gibi, devletin güvenlik mekanizmaları da tüm muhalif kesimlere  karşı saldırıya geçecektir.

"SOKAKLAR İNFAZ ALANINA DÖNÜŞECEK"

Toplumsal barış bu yasa çıktığında çok büyük zarar görecektir. Devlet içindeki karanlık odaklar 1990’lardaki gibi tekrar devreye girecektir. Sokaklar artık infaz alanlarına dönüşecektir.

"ÇÖZÜM SÜRECİ TEHLİKEDE"

AKP hükümeti çözüm ve barış sürecini çok ciddi şekilde tehlikeye sokmaktadır. Madem barışı sağlayacaksınız, bu yasaya niye ihtiyaç duyuluyor.

Demek ki Hükumet çözüm ve barış sürecinde ciddi değil... Paketin arka planında sürecin sona erdirilmesi mı var? Paket bunun için mi getiriliyor? Hükümet, freni patlamış kamyon gibi yokuş ayağı hızla iniyor! 

"AKP'Lİ MUSTAFA ELİTAŞ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILSIN!"

Dün Genel Kurul'da bir AKP Grup Başkanvekili'nin biz kadın vekillere karşı darp girişimi, AKP'nin kontrolden çıktığının göstergesidir. Meclis'te kadın katliamlarının kınandığı bir günde, bir AKP Grup Başkanvekili'nin biz kadın vekillere yönelmesi çok vahim bir tabloyu ortaya çıkarmıştır.

Bu zihniyetin, sokaklarda kadınları katledenlerden farklı bir zihniyeti yoktur. Bu Grup Başkanvekili hakkında nasıl bir işlem yapılacağını takip edeceğiz.

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı da Meclis'i AKP'nin istediği gibi yönetmiş, tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Biz kadın vekillere yönelik darp girişine sessiz kalması da tarihe geçecek bir tutumdur.

"SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

Kendine güvenen bir iktidar, böyle  ortaçağ yasalarına ihtiyaç duymaz   AKP, bu pakette ısrar ederse, bu paket AKP hükümetini götürecektir. Biz HDP grubu olarak direnmeye devam edeceğiz ve bu paketi Genel Kurul'dan çıkartmayacağız. 

Bu paket derhal geri çekilmeli, Hükümet derhal barış sürecine yönelmeli ve gereklerini yerine getirmeli. Grubumuza yapılan saldırı nedeniyle AKP grubu tarafından, AKP Grup Başkanvekili hakkında derhal işlem başlatılmalı ve grubumuzdan özür dilemelidir ."

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: "ARTIK KASK TAKACAĞIM!"

Kavgada başından yaralanan HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de toplantıya kask ile gelerek şöyle konuştu:

"Aslında ben bu kaskı bisiklete binerken kullanıyorum... Ama  şimdi milletvekillerinden korunmak için kullanmak zorunda kalacağım. Kavga kapalı oturumda olmasaydı göreceğiz şu olacaktı...

Ayşenur Bahçekapılı; Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş Genel Kurul'a gelince, İç Tüzüğe uymayı sürdüremedi. AKP'liler, Meclis Başkanvekilini baskıya aldılar.

Ortaya çıkan çelişkili duruma karşı Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan kürsüye geldiğinde, AKP'li milletvekillerinin darp edercesine yol açmaya çalışması ve diğer AKP'lilerin onlara darp edercesine saldırmaları üzerine yardım etmeye gitmek zorunda kaldım.

Ben Sebahat Tuncel'e yönelen bir yumruğu savuşturmaya gittiğimde, ona giden yumruk bana geldi.

"AKP'Lİ OKTAY SARAL GECE BOYUNCA HERKESE SALDIRDI"

AKP'li Oktay Saral'ın gece boyunca saldırılarının devam ettiğine, tüm vekillere her yerde saldırdığında tanık oldum. Aykut Erdoğdu'yu tokmakla yaralayan , Mahmut Tanal'a saldıran, Zenderlioğlu'na saldıran  da oydu.

"ÖZGECAN OLAYINI KINADILAR; SIRA SEBOCAN'A, PERVİNCAN'A GELİNCE..."

AKP'lilerin  bu saldırıya ortak olmaları, kadın miletvekillerine karşı saldırgan tavırlara müdahale etmemeleri, Özgecan'ın katliyle ilgili sözlerinin de sadece edebiyat olduğunda bizleri inandırdı. Sıra Sebocan'a, Pervincan'a gelince, sahici darbeleri onlara indirmek için birbirleri ile yarışırlarsa;  sabahki vaazlarına inanmak için bir neden ben görmüyorum!

"MECLİS'TE NE VARSA ELLERİNE ALIP SALDIRTAN GÜDÜ NE?"

Bu tür saldırılarda kime ne olacağını kimse bilemez. Musa Çam, çok daha ağır yaralanabilirdi, Aykut Erdoğdu'nun  göğsüne değil şakağına gelseydi tokmak ne olurdu? Meclis'te ne varsa ellerine alıp, muhalefete onları saldırtan güdüyü düşünmek lazım!

Hayat memat meselesi haline gelmiş bu yasa onlar için anlaşılan... Ya bu yasa geçecek onlar için ya kendi varlıkları tehdit altına girecek. "

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "HDP'li Kürkçü Meclis'e kask ile geldi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ