Amerikan Kalp Vakfı dergisinde kötü kolesterol seviyeleri yüksek kişilerden oluşan katılımcılar iki gruba ayrıldı.
Amerikan Kalp Vakfı dergisinde ara öğünlerde badem tüketmek ve zayıflama üzerine yapılan araştırmada, tamamı yüksel
LDL, yani kötü kolesterol seviyeleri yüksek kişilerden oluşan katılımcılar iki gruba ayrıldı.
İki gruba ayrılan katılımcılar tam
12 hafta boyunca sağlıklı bir şekilde beslendi. İlk 6 hafta boyunca bir grup ara öğünde atıştırmalık olarak
40 gram badem tüketirken diğer grup ara öğün olarak karbonhidrat açısından zengin muffin keklerden yedi.
Araştırma boyunca ara öğün dışında kalan ana öğünlerde tüm katılımcılar aynı yiyeceklerle beslendi. 6 Hafta sonunda gruplar yedikleri ara öğünleri değiştirdi fakat diğer öğünlerde aynı şekilde beslenmeye devam etti.
Araştırmacılar her 2 grubun da ara öğünde badem tükettiğinde kötü LDL, ve toplam kolesterol seviyelerinin azaldığını saptadı. Buna ek olarak badem tüketiminin iyi kolesterol seviyesini arttırdığı fakat yenilen keklerin iyi kolesterol seviyelerini düşürdüğü gözlemlendi.
Araştırmaya katılanların ara öğünlerde badem ya da kek tüketmesi genel kiloda değişiklik yaratmazken bel ve göğüs bölgesinde incelme görülüyor.
Bir adet muffin kek(273) ve 40 gram badem (253) neredeyse aynı kaloriye sahip ve tüketilen diğer tüm gıdalar aynı kalori değerinde. Bu araştırma bizlere alınan kalorinin niteliğinin zayıflama ve incelme konusunda önemli olduğunu gösteriyor.