AKOM: Kar kalınlıklarının 5-25 cm olacağı tahmin ediliyor

İstanbul'da kar yağışı başladı. Akom'dan yapılan açıklamada, ''İstanbul'un bugün yoğun kar yağışının etkisi altına girmesi bekleniyor. İl genelinde kar kalınlıklarının5-25 cm civarı olacağı tahmin ediliyor'' denildi.
Meteoroloji, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz için kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Sabah saatlerinde İstanbul’un kuzey bölgelerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı saat 09:30 itibariyle tüm kenti etkisi altına aldı. Daha sonra yine durdu.

AKOM: 5-25 santimetre kar yağacak

Akom’dan öğle saatlerine doğru yapılan açıklamada, “İstanbul’un bugün yoğun kar yağışının etkisi altına girmesi bekleniyor. İl genelinde kar kalınlıklarının 5-25 cm civarı olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi’nin hava tahmin verilerine göre İstanbul bugün yoğun kar yağışlı havanın bugün etkisi altına girmesi bekleniyor.

Meteorolojik verilere göre İstanbul il genelinde kar kalınlıkları değişik yerlerde 5- 25 cm civarı olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm devam ediyor.


Kar yağışının zaman zamana rüzgarın etkisiyle tipi şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Sürücülerin ve tatile gidecek vatandaşların araç kullanırken takip mesafelerini korumalarını, aşırı hız yapmamaları ve toplu taşım araçlarını kullanmaları önem arz etmektedir.”

4 GÜN BOYUNCA YAĞACAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre; kar yağışı gelecek haftanın başına kadar etkili olacak ve salı günü şehri terk edecek. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "AKOM: Kar kalınlıklarının 5-25 cm olacağı tahmin ediliyor " hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete