​İstanbul beyaza büründü

Günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışı dün akşam itibariyle İstanbul'da etkisini göstermeye başladı.
Meteoroloji’nin uyarı üstüne uyarılarda bulunduğu kar yağışı dün akşam İstanbul’da başladı. Yağışın başlamasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.

Ayrıca valilik İstanbul’da eğitime bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu. Şu saatlerde ise kar yağışı kentin tamamında yoğun bir şekilde etkili oluyor.

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Maslak, Çatalca ve Başakşehir civarında zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı gözleniyor.



KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ GEÇECEK

Meteoroloji’den yapılan açıklamada 18 Ocak Pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Çanakkale dahil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 cm ve üzeri şeklinde olmasının tahmin edildiği bildirilen açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.



Meteoroloji’nin açıklaması şöyle: “Ülkemizin batı kesimlerinde etkili kar yağışı görülecek ve 18 Ocak Pazartesi Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Bazı illerde beklenen günün en yüksek sıcaklıkları şöyle: 

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde çevrelerinde, öğle saatlerinde il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor 6

İstanbul: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor 2

İzmir: Çok bulutlu, yağmur, iç kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu 6

Adana: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 15

Antalya: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Toroslar kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir 15

Samsun: Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu, gece saatlerinden itibaren ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor 20

Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 21

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 0

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu 8

    :

    :

    :

    :

    "​İstanbul beyaza büründü" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete