İstanbulkart alışveriş kartı oluyor

İstanbul'da toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkart'ın, alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilecek nakit para kartına dönüştürülmesi, belediye meclisinin oturumunda kabul edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbulluların günlük hayatını etkileyecek kararlara imza attı. 2016 yılı itibariyle İstanbulluların kimliklerinden sonra yanlarından ayıramadıkları İstanbulkart’ları, elektronik para kartına dönüşüyor. Ayrıca dolmuşların yolcu aramak için boş gezmesini engellemek için ara duraklar oluşturuluyor. İstanbul trafiğindeki 18 bin taksinin 134 Çağrı Merkezi’nden yönetilmesi hedefleniyor.

İstanbul’da toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkart’ın, alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilecek nakit para kartına dönüştürülmesi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Kasım ayı oturumlarında kabul edildi. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın geçtiğimiz günlerde “Kredi kartı değil, bir cüzdan, nakit para gibi her yerde geçebilecek bir kart” diyerek kamuoyuna duyurduğu kart için 15 yıl süre ile Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ’ye (BELBİM) yetki verildi. BELBİM, bu proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne her yıl 1.5 milyon lira + KDV payını ödeyecek ve ücret her yıl yeniden değerlendirilecek.

İSTANBULKART İLE ALIŞVERİŞ DE YAPILACAK

Minibüslerde para yerine halk otobüslerindeki gibi tamamen İstanbulkart’ın geçtiği bir sistemin oluşturulması için altyapı çalışmaları devam ederken, uygulamanın bazı hatlarda pilot olarak denendiği bildirildi. 2016 yılında hayata geçmesi planlanan proje ile market, restoran ve kafeterya gibi yerlerde de İstanbulkart ile alışveriş yapılabilmesi hedefleniyor. İSPARK ödemelerinde de kullanılabilecek kartla yapılan harcamalar cep telefonu veya internet üzerinden online takip edilebilecek.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İstanbulkart alışveriş kartı oluyor" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete