Önce yağış, sonra soğuk hava!

Türkiye’nin, yarın yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Cuma gününden itibaren de soğuk hava etkili olmaya başlayacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, halen yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı havanın; yarın da doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda etkili olduktan sonra Türkiye’yi terk etmesi bekleniyor.

Ancak, yurdun güneybatı kesimlerinin yarın öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği, kıyı Ege’nin yağmurlu, İç Ege ile Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü güneybatıdan itibaren Türkiye’yi etkileyen yağışlı sistemin Ege, Marmara’nın güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olması bekleniyor.

Yağışların Muğla ve Antalya illerimizde kuvvetli olmak üzere kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara’nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine Türkiye’nin Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cuma günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve genellikle kar yağışlı bu sistemin hafta sonunda da kıyı Ege ile Marmara’nın batısı dışında, ülkenin tamamında etkili olmaya devam edeceği öngörülüyor.

Meteoroloji ayrıca yarın ve Perşembe günü batı bölgelerden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının Cuma günü ve hafta sonunda tekrar azalacağını bildirdi. 

Kaynak: ANKA 

    :

    :

    :

    :

    "Önce yağış, sonra soğuk hava!" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete